Οι περισσότεροι Βούλγαροι δεν θέλουν το ευρώ

Τα τρία-τέταρτα των Βούλγαρων είναι δυσαρεστημένοι από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της χώρας. Αυτό διαπιστώνει έρευνα σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του think tank (δεξαμενή σκέψης) "The German Marshal Fund", με έδρα την Ουάσιγκτον.

Παρόμοια επίπεδα δυσαρέσκειας διαπιστώθηκαν μόνο στη Ρουμανία και την Ισπανία, ενώ ο κατά μέσος όρος δείκτης είναι 56%, σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα "Ντνέβνικ", που παρουσιάζει λεπτομερώς την έρευνα.

Τον περασμένο Ιούλιο, μόνο 25 % των Βούλγαρων δήλωναν υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην ευρωζώνη, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης ήταν 34 % τον περασμένο Φεβρουάριο. Αυτό γράφει η "Ντνέβνικ" σε άλλο δημοσίευμά της, με τίτλο "Η υποστήριξη για το ευρώ στη χώρα μειώνεται", το οποίο επικαλείται σφυγμομέτρηση 1200 ατόμων, που πραγματοποίησε το βουλγαρικό ινστιτούτο "Ανοιχτή Κοινωνία".

"Η δραστική μεταβολή της διάθεσης των Βούλγαρων για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα συνέπεσε με την εκδήλωση των προβλημάτων χρέους στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την Ιταλία. Εδώ κι έξι μήνες, η διαφορά μεταξύ των οπαδών και των αντιπάλων του ευρώ στη Βουλγαρία υπήρξε κατά πολύ μικρότερη, ενώ στο διάστημα 2008-09, στην κοινή γνώμη υπερίσχυε η επιθυμία για ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη", σχολιάζει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+