Δωρεά Η/Υ στους γιατρούς

Υπόψη Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κου Λοβ. Σπυρόπουλου...Αρ. πρ. 269Α

κε Διοικητά,
Με έκπληξη μαθαίνουμε την απόφασή σας (ΑΔΑ: 4Α864691ΩΓ-ΩΦΧ) για τη ΔΩΡΕΑ Η/Υ στους γιατρούς του ΙΚΑ αξίας 600€ επικαλούμενος την εφαρμογή συστήματος Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Αν το ΙΚΑ χρειάζεται κάποιο εξοπλισμό ας τον προμηθευτεί. Δεν καταλαβαίνουμε όμως γιατί πρέπει να δοθεί στους γιατρούς ώστε να κάνουν χρήση στο προσωπικό τους ιατρείο. Η λειτουργία Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο χώρο του ιατρείου είναι τώρα απαίτηση των προδιαγραφών της λειτουργίας του Ιατρείου για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Όπως καλείται να πληρεί τις υπόλοιπες απαιτήσεις το ιατρείο έτσι πρέπει να πληρεί και την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όποιος δεν μπορεί να πληρεί τις απαιτήσεις να μην λειτουργεί το Ιατρείο του γενικότερα ή για λογαρισμό του ΙΚΑ ειδικότερα. Σε λίγο μπορεί να σας ζητήσουν να τους αγοράσετε και τον ιατρικό εξοπλισμό; να τους πληρώσετε το νερό και το ρεύμα; Δεν θα είχαμε καμμία αντίρρηση (ίσως) αν μας διαβεβαιώνατε ότι είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις των παππούδων και γιαγιάδων χωρίς μειώσεις και περικοπές, κάτι που δεν βλέπουμε στην πραγματικότητα.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που η χρήση της πληροφορικής καταλήγει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από το φορέα σας αποδυκνείοντας ότι δεν υπάρχει η σχετική εξοικίωση στη χρήση της κι ότι θεωρείται ακόμη κάτι απόμακρο κι “εξωτικό”.

Αλήθεια, ένας γιατρός που μέχρι τώρα δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο πώς ενημερώνεται (σήμερα) για τις εξελίξεις στην επιστήμη του; Θα μπορεί να κάνει χρήση της εφαρμογής που εγκαταστήσατε για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και για μελλοντικές εφαρμογές για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας σας; Μήπως, ίσως, δεν θα έπρεπε να έχετε συνεργασία με τέτοιους γιατρούς;

Επί του θέματος λοιπόν έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Δεν υπάρχει καμμία λογική να δωρίζεται περιουσία του ΙΚΑ στους γιατρούς τη στιγμή που μειώνονται οι συντάξεις των παππούδων και γιαγιάδων
2. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθεί τις προδιαγραφές του ΙΚΑ στο ιδιωτικό του ιατρείο να μην συνεργάζεται με το ΙΚΑ
3. Το κόστος των 600€ (συμπεριλαμβανομένου έστω του ΦΠΑ) είναι παρά πολύ υψηλό όταν αυτό που απαιτείται είναι απλά πρόσβαση στο διαδίκτυο.
4. Οι προδιαγραφές που θέτετε είναι περίεργες και δείχνουν (με μια πρώτη ματιά) προχειρότητα στην σύνταξή τους γιατί π.χ.:
α. Αναφέρεστε σε ένα μόνο λειτουργικό σύστημα κι αποκλείετε όλα τα άλλα που πιθανότατα θα κατέβαζαν το κόστος (σας θυμίζουμε ότι τα σχολικά Netbook που έδωσε πριν 2 χρόνια η πολιτεία στους μαθητές μπορούσαν να έχουν και (ελεύθερο) Linux, ενώ τώρα υπάρχει και το ανερχόμενο Android που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά που θέλετε σε εξοπλισμό φθηνότερο των 200€
β. Δεν θέτετε ελάχιστη ταχύτητα πρόσβασης σε δίκτυο WI-FI
γ. Η προδιαγραφή της μπαταρίας συνήθως προβλέπει το φορτίο (mAh) που αποθηκεύει (χωρητικότητα) κι όχι πόσα cells θα είναι!!
δ. Το DVD τι χρειάζεται όταν στόχος είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο (θυμίζω πάλι ότι τα σχολικά NETBOOKS δεν έχουν DVD ή CD player)
ε. Θέτοντας ως προδιαγραφή οθόνη >15,1″ αποκλείετε αμέσως (και για άλλους βέβαια λόγους) τα tablets που κατακλύζουν τώρα την αγορά και καστίζουν πολύ λιγότερο.
5. Δεν έχετε θέσει προδιαγραφή για τον ελάχιστο χρόνο εγγύησης των Η/Υ.

κε Διοικητά,
καταλαβαίνουμε ότι πολύ εύκολα είστε εκτεθιμένος καθημερινά στις πιέσεις των γιατρών που συνεργάζεστε αλλά μην ξεχνάτε ότι οι πολίτες – καταναλωτές των υπηρεσιών ασφάλισης του φορέα που διοικείτε αναμένουν από εσάς την διασφάλιση των συντάξεών τους μέσω της οργάνωσης του φορέα, αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος, και δεν έχουν τη δυνατότητα να σας ασκούν οργανωμένη καθημερινή πίεση για το σκοπό αυτό (που είναι άλλωστε αυτονόητος).
Παρακαλούμε λοιπόν να προχωρήσετε άμεσα στην Ηλεκτρονική συνταγογράφηση διασφαλίζοντας το μικρότερο δυνατόν κόστος για το ΙΚΑ κι οπωσδήποτε όχι δωρίζοντας την περιουσία του και να τροποιήσετε την προαναφερθείσα απόφασή σας.
Ζητούμε να μας συγχωρέστε για την απλοϊκότητα των συλλογισμών μας και να μας ενημερώσετε αν κάνουμε κάπου λάθος.

Αναμένοντας την απάντησή σας

enopka.wordpress.com



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+