Πετράκης: “Μάθημα ζωής για μένα ο τρόπος που αντιμετώπισε την ομηρία του ο Παναγόπουλος”

Ξεκίνησε και πάλι σήμερα η δίκη σε αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Η δίκη είχε διακοπεί το καλοκαίρι που έκλεισαν τα δικαστήρια για διακοπές. Τελευταίος τότε είχε απολογηθεί ο Ιωάννης Σκαφτούρος λέγοντας “Δεν είμαι μούτσος κανενός”.

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την απολογία του Αριστομένη Κλεφτογιάννη, ο οποίος απολογήθηκε για περίπου μία ώρα. Το πιο σημαντικό που είπε ήταν ότι αυτό που τον έκανε να “λογοδοτήσει” στο τηλέφωνο στον Στεφανάκο ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν ένα και μόνο πράγμα, αναφέροντας οικονομικούς λόγους, ενώ είπε ότι δεν είχε ποτέ φιλία με τον Στεφανάκο.

Ο Αριστομένης Κλεφτογιάννης αποδέχθηκε την γνησιότητα των συνομιλιών που έχει η ΕΥΠ στα χέρια της, παρόλο που αρχικά είχε καταθέσει υπόμνημα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για συρραφή και αποκοπή των συνομιλιών. Απλά υποστήριξε ότι στις συνομιλίες αυτές δεν είναι όλα όπως ακούγονται, εννοώντας ότι αλλιώς εννοούσε κάποια πράγματα εκείνος και αλλιώς μπορεί να τα εκλάβει κάποιος άλλος που ακούει τη συνομιλία. Είπε επίσης ότι αρκετές συνομιλίες δεν τις θυμάται.

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Απόστολος Πετράκης, ο άνθρωπος που σκέφτηκε και οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο Απόστολος Πετράκης τόνισε ότι είναι μάθημα ζωής για εκείνον ο τρόπος που αντιμετώπισε την ομηρία του ο Περικλής Παναγόπουλος.

Ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας “Θα σας πω αλήθειες και μόνο αλήθειες, σε κάποια σημεία όντως θα σας αποκρύψω πράγματα, αλλά δεν θα αλλοιώσω την αλήθεια. Δεν θα πω ότι είμαι αθώος, αλλά εδώ και εντεκάμιση μήνες που διεξάγεται η δίκη ξέρετε πολύ καλά ότι είμαι ειλικρινής”.

Αυτό που τόνισε ο Απόστολος Πετράκης κατά την απολογία του είναι ότι η απαγωγή Παναγόπουλου δεν θα γινόταν ποτέ και σε καμία περίπτωση “αν η μοίρα και η δικαιοσύνη δεν μου είχαν φερθεί τόσο άσχημα και άδικα στο παρελθόν”, όπως είπε χαρακτηριστικά, “όταν κατηγορήθηκε για εκβιασμό παλαιότερα από έναν Κύπριο επιχειρηματία-απατεώνα”.

“Συνέλαβα στο μυαλό μου την ιδέα για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου όταν βρισκόμουν άδικα στη φυλακή για 6 μήνες, την ίδια περίοδο που έγινε και η απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά από τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Απόστολος Πετράκης κατά την απολογία του είπε ότι η επιλογή του Περικλή Παναγόπουλου και όχι κάποιου άλλου για την απαγωγή έγινε για δύο λόγους: Πρώτον γιατί ο κ. Παναγόπουλος εκείνη την περίοδο είχε προχωρήσει σε πωλήσεις αρκετών εταιριών, άρα είχε ρευστό, και δεύτερον επειδή δεν διέθετε καμία προσωπική ασφάλεια, εκτός από έναν μόνο άνδρα, τον οδηγό του.

Όσο για το αν μετάνιωσε για κάτι, ο Πετράκης είπε στην απολογία του: “Για το μόνο που μετανιώνω και θεωρώ ντροπή και άτιμο είναι που πέρασα στον κ. Παναγόπουλο τις χειροπέδες με την αλυσίδα, όπως επίσης δεν ήθελα να τον βάλω στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Κατά την απολογία του ο Απόστολος Πετράκης είπε επίσης ότι όσο ήταν στο κρησφύγετο με τον Περικλή Παναγόπουλο, του ζήτησε αν κάτι πάει στραβά και τον πιάσει η αστυνομία, να μην κυνηγήσει κάποιον άλλο εκτός από εκείνον. Τότε ο κ. Παναγόπουλος του απάντησε “Δεν θα σε κυνηγήσω, κάνεις αδίστακτα πράγματα, αλλά δεν είσαι αδίστακτος”.

http://www.streetpress.gr/



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+