«Δεν πρέπει να κλείσει η πόρτα για το ευρωομόλογο»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε σήμερα την ικανοποίησή της για τις προτάσεις που υιοθέτησαν χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνοντας ότι...

 οι θέσεις αυτές συνιστούν ένα περαιτέρω βήμα προς την οικονομική ολοκλήρωση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί τόνισε κατ' αρχήν ότι η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων είναι “πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη”, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή εκτιμά πως η ιδέα των ευρωομολόγων “δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για τα σημερινά προβλήματα” και ότι δεν υπάρχει πολιτική συναίνεση στην Ευρώπη για την προώθηση αυτού του εγχειρήματος.

Σύμφωνα όμως με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, “η πόρτα δεν θα πρέπει να κλείσει για περαιτέρω επανεξέταση του ζητήματος”.

Προς το σκοπό αυτό, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες μια τεχνική έκθεση σχετικά με τις δυνατότητες και τις διάφορες πτυχές της συγκεκριμένης ιδέας, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του πακέτου έξι νομοθετικών προτάσεων για την οικονομική διακυβέρνηση

newsbomb.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+