Άνοιγμα επαγγελμάτων

Με αφορμή το μήνυμα Ανοίξτε το επάγγελμα του Δικαστικού Επιμελητή!l που ομιλεί περί της αναγκαιότητος ανοίγματος του πολύ κλειστού επαγγέλματος των δικαστικών επιμελητών θα συμφωνήσω δίνοντας μερικά ακόμη στοιχεία.

Τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελεύθερων δικαστικών επιμελητών είναι πραγματικά απίστευτα τουλάχιστον από όσα γνωρίζω στην περιοχή της Χαλκίδος όπου και διαμένω. Φαντάζομαι ότι και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος θα συμβαίνει κάτι ανάλογο. Αν δεν συμβαίνει και αλλού να με συγχωρούν οι υπόλοιποι του κλάδου. Μάλιστα, στην Αθήνα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δικηγόρων οι οποίοι προσπαθούν να "μεταπηδήσουν" στον κλάδο των επιμελητών για καλύτερο εισόδημα, απείρως ευκολότερες συνθήκες εργασίας και συνεπώς άλλη ποιότητα ζωής.
Βέβαια η πίτα της πελατείας τους είναι άνισα κατανεμημένη. Υπάρχουν και ελάχιστοι εξ' αυτών που απλώς ζουν αξιοπρεπώς ή απλά τα βγάζουν πέρα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εξαιρετικά τυχερός αυτός που έχει την δυνατότητα μετά το λύκειο και με απόλυτα διαβλητές εξεταστικές διαδικασίες (μέσον) να μπει σε αυτόν τον χώρο.
Ένα άλλο τρομερά κλειστό επάγγελμα που οπωσδήποτε θα έπρεπε να είχε ανοίξει είναι αυτό των συμβολαιογράφων.
Θα ήθελα πραγματικά να ήξερα αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ συμβολαιογράφος ο οποίος να έχει πρόβλημα βιοποριστικό. Είναι από τα πιο κλειστά και προνομιούχα επαγγέλματα. Με ταρίφες δυσανάλογες προς τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τον χρόνο που σπαταλούν για την διαικπεραίωσή τους. Βέβαια όλα αυτά πριν την κρίση. Διότι πλέον με το πάγωμα της οικοδομής, το πάγωμα των αγοραπωλησιών ακινήτων και όλα τα σχετικά πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες με προνόμια προκλητικά αλλά τελικά το ζητούμενο τώρα δεν είναι να αλληλοκατηγορηθούμε διότι απλούστατα θα αλληλοεξοντωθούμε.
Η κατάσταση δυστυχώς είναι τραγική και όλοι θα την πληρώσουμε. Όσοι ωφελήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και όσοι πάλευαν για το μεροκάματο. Η οργή όλων μας θα πρέπει να στραφεί όχι στους συνανθρώπους μας, όσα παράπονα και αν έχουμε, αλλά στην βουλή, σε αυτό το αρχηγείο της προδοσίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+