Στο μικροσκόπιο τίθενται τα δημόσια κτήρια της Πάφου

Μετά τις διακοπές του Αυγούστου, ο Δήμος Πάφου εμφανίζεται έτοιμος να υλοποιήσει την απόφαση που έλαβε από πέρυσι για τη σύσταση... του ειδικού σώματος που θα διενεργεί εξειδικευμένους ελέγχους για την ασφάλεια δημοσίων κτηρίων της πόλης.

Η πρωτοποριακή σε παγκύπριο επίπεδο κίνηση θεωρείται πλέον αναγκαία ενόψει και της διεκδίκησης του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 από την Πάφο, αφού θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης το διάστημα αυτό της προεπιλογής.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου των δημοσίων και δημοτικών κτηρίων της Πάφου ανήκει στον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ στο Δήμο Πάφου, Άκη Χρυσόμηλο, που επεσήμανε τον πολύ μεγάλο αριθμό δημοτικών και δημοσίων κτηρίων που χρονολογούνται από πολύ παλιά στο κέντρο κυρίως της πόλης.

Μιλώντας στον «Φ» ο κ. Χρυσόμηλος, επεσήμανε ότι το ειδικό αυτό σώμα θα λειτουργεί προληπτικά για τον έλεγχο της στατικότητας και ασφάλειας των κτηρίων που στεγάζουν δημοτικές υπηρεσίες. «Ο δημοτικός αυτός μηχανισμός», ανέλυσε, «θα αποτελείται από ειδικούς της δημοτικής υπηρεσίας υπό τον δημοτικό μηχανικό και με όρο εργασίας τον έλεγχο των κτηρίων αυτών και τη συμβουλή της δημοτικής Αρχής για τις βελτιώσεις που χρήζουν κάποια εκ των κτηρίων αυτών, πριν βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιπτώσεις εντός και εκτός Κύπρου».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+