ΟΝΝΕΔ: Ολοκληρώθηκε η συμβολική διαμαρτυρία και η ενημέρωση των πολιτών από την «γενιά των φιμωμένων»

από το Γραφείο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η συμβολική διαμαρτυρία και η δράση ενημέρωσης... πολιτών σε κεντρικά σημεία 16 πόλεων όλης της Ελλάδας, σχετικά με τις αλλαγές που επιβάλει ο νέος νόμος πλαίσιο.

Στόχος της «γενιάς των φιμωμένων» είναι να συνεχίσει να δηλώνει δυναμικά την διαφωνία της απέναντι στο νόμο-πλαίσιο αλλά και να αντιδρά στην φίμωση της νέας γενιάς που θέλει διαφορετική και καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο όχι μόνο δεν δίνει καμία λύση στα υπάρχοντα προβλήματα του Πανεπιστημίου, αλλά επιδιώκει και τον συμβιβασμό μιας γενιάς ανθρώπων με ένα σύστημα το οποίο ισοπεδώνει καθημερινά την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη.

Η νέα γενιά θα δώσει δυναμικό παρόν, δεν θα δεχτεί να είναι άβουλη μπροστά στις εξελίξεις και μέσα από αγώνα για ανοιχτές σχολές θα συνεχίσει την προσπάθεια για αλλαγή του νόμου.

Το κείμενο που διανεμήθηκε στους πολίτες:
“Οι φόροι αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι οικογένειες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Η αγορά έχει νεκρώσει και κάθε μήνα οι δείκτες ανεργίας καλπάζουν. Τα Πανεπιστήμια υπολειτουργούν, τα σχολεία είναι χωρίς βιβλία και η νεολαία σήμερα δίχως φωνή.

Πόσο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε την Ελλάδα της μιζέριας; Πόσο ακόμα μπορούμε να ζούμε με μια γενιά ανθρώπων που καθημερινά υποτιμά τους Έλληνες;

Ως νέοι άνθρωποι δεν αντέχουμε άλλο. Αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική χώρα.

Μια χώρα ίσων ευκαιριών και δικαιοσύνης. Διεκδικώντας το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε και να έχουμε φωνή μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Διεκδικώντας το δικαίωμα μας να ζούμε σε μια κοινωνία που δε θα γνωρίσει άλλα Ίμια, που δεν θα επιτρέψει άλλες φούσκες του χρηματιστηρίου και δεν θα ανέχεται την αλαζονεία και τα «ευχαριστώ στην τρόικα».

Η Ελλάδα πλέον χρειάζεται επανεκκίνηση. Με τα Πανεπιστήμια να είναι φορείς εκσυγχρονισμού της κοινωνίας και τους φοιτητές δύναμη εξέλιξης. Γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τον άτολμο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί, δε λύνει κανένα από τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όμως εμείς αντιστεκόμαστε στη φίμωση που επιβάλει και διεκδικούμε φωνή για τους συνομηλίκους μας. Ήρθε η ώρα ως νέοι άνθρωποι να βγούμε στο προσκήνιο και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας, από τους «βολεμένους του Πολυτεχνείου».

Καλούμε όλους τους Έλληνες να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη νοοτροπία που χρεοκόπησε τη χώρα. Να αλλάξουμε εμείς την πορεία της Πατρίδας μας”

«ανοίγουμε τις Σχολές, αλλάζουμε το νόμο»

Οι πόλεις όπου πραγματοποιήθηκε η δράση ήταν οι εξής:

Αθήνα

Αλεξανδρούπολη

Άρτα

Βόλος

Γιάννενα

Θεσσαλονίκη

Καστοριά

Κομοτηνή

Λαμία

Λάρισα

Ξάνθη

Πάτρα

Ρέθυμνο

Ρόδος

Χαλκίδα

Χιος



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+