Χωρίς άλλες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς η υπόλοιπη εβδομάδα

Δεν κατέληξαν σε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα τα σωματεία των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες...
γεγονός που σημαίνει ότι από την Πέμπτη έως και το τέλος της εβδομάδος όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

Χωρίς ταξί και την Πέμπτη η Αθήνα λόγω της 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί.

Ωστόσο, η Δευτέρα χαρακτηρίζεται κρίσιμη ημέρα, καθώς θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους και με σκοπό να συντονίσουν τις ενέργειές τους, δημιουργώντας κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα για τουλάχιστον 6 ώρες 11:00-17:00, για να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι νέα γενική συνέλευση.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μαζί με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος της ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέβασε και πάλι τους τόνους προειδοποιώντας τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση ότι για να περάσει το σχέδιο νόμου, έτσι όπως το έχει εξαγγείλει, «θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από 50.000 πτώματα».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο τους θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι, που θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής ή και αυτής της κυβέρνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες ταξί κατήγγειλαν ότι τα ΚΤΕΛ Αττικής πραγματοποιούν δρομολόγια από την Αθήνα στο αεροδρόμιο με εισιτήριο 5 ευρώ ανά επιβάτη. Από την πλευρά τους τα ΚΤΕΛ επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή, υποστηρίζοντας ότι έχουν πάρει άδεια από την Τροχαία για λόγους «κοινωνικού συμφέροντος».

Τη νύχτα της Τρίτης η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, υποδέχθηκε με ενθαρρυντικά λόγια τις προσπάθειες της κυβέρνησης για απελευθέρωση της αγοράς των ταξί και των φορτηγών.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+