Μάχη για τον περιορισμό διαρροής πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Τη διαρροή πετρελαίου από εξέδρα της Royal Dutch Shell στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σκωτίας, προσπαθούν να...
περιορίσουν συνεργεία της εταιρείας.

Η εξέδρα βρίσκεται πάνω από το κοίτασμα Γκάνετ, το οποίο συνεκμεταλλεύονται Shell και Exxon Mobil. Το μεγαλύτερο μέρος της διαρροής οφείλεται σε ρήγμα που έχει ήδη σφραγιστεί, την στιγμή όμως που δεύτερο μικρότερο ρήγμα διαχέει ακόμη πετρέλαιο.

Το δεύτερο ρήγμα βρίσκεται, όπως αναφέρουν τα συνεργεία της εταρείας, σε δυσπρόσιτο σημείο ενώ την Τρίτη η διαρροή έφτανε τα δύο βαρέλια ημερησίως. Από το πρώτο ρήγμα όμως, υπολογίζεται ότι έχουν χυθεί στη θάλασσα πάνω από 54 χιλ. γαλόνια πετρελαίου.

Τόσο η εταιρεία όσο και η βρετανική κυβέρνηση έχουν δεχθεί εντονότατη κριτική για το ζήτημα: Η διαρροή είχε ξεκινήσει την Τετάρτη, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε παρά ημέρες αργότερα, όπως σημειώνει το Reuters.

H εταιρεία υποστηρίζει πως προχώρησε στις απαραίτητες ανακοινώσεις μόλις κατάφερε να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ το Βρετανικό υπουργείο Ενέργειας ανέφερε πως «η Shell ενημέρωσε το κοινό όταν ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και ξεκαθάρισε το μέγεθος της διαρροής».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+