Αναβολή της ψηφοφορίας για την αντιτρομοκρατική πολιτική της ΕΕ

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης ψηφίσματος για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που έλαβε η ΕΕ μετά τις επιθέσεις της...

 11ης Σεπτεμβρίου, κατόπιν αιτήματος της εισηγήτριας του ΕΚ Sophie in't Veld (Φιλελεύθεροι, Ολλανδία). Το κείμενο του ψηφίσματος ζητούσε την πλήρη εκτίμηση του κόστους, της αποτελεσματικότητας και των επιπτώσεων της ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής πολιτικής στις πολιτικές ελευθερίες.

Γαλλία — "Φαίνεται ότι οι θέσεις έχουν αλλάξει και τα αμφιλεγόμενα ζητήματα γύρω από αυτήν την έκθεση έχουν αυξηθεί", δήλωσε η εισηγήτρια Sophie in't Veld (Φιλελεύθεροι, Ολλανδία), ζητώντας να δοθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να σχηματίσει το ΕΚ μια ισχυρότερη θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η απόφαση να αναβληθεί η ψηφοφορία λήφθηκε με 400 ψήφους υπέρ, 268 κατά και 6 αποχές. Το ζήτημα θα επανεξεταστεί τώρα από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ.

Το σχέδιο ψηφίσματος καλούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε "πλήρη εκτίμηση" του κόστους, της αποτελεσματικότητας και των επιπτώσεων στις πολιτικές ελευθερίες των αντιτρομοκρατικών μέτρων που ελήφθησαν στην ΕΕ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

news.pathfinder.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+