"Ακυρώστε τις αποφάσεις σας"

Η δημοτική κίνηση "ΚOΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" με κείμενο επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης...
και ζητά από τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου να ακυρώσει την απόφασή της.

Αναλυτικά:
Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής δικαιώνει τις αντιρρήσεις μας

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατείας Ευτέρπης (Η.ΣΑ..Π.), όχι μόνο δεν μας έπεισε, αλλά αντίθετα πολλαπλασίασε τις ανησυχίες μας. Θα θέλαμε, από την αρχή, να δηλώσουμε ότι είμαστε σύμφωνοι με τη δημιουργία υπόγειων χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων περιφερειακά του κέντρου της πόλης (π.χ. οικόπεδο «Παναγόπουλου»), αλλά με ιδιοκτήτη το Δήμο, χωρίς την παραχώρηση τους σε εργολάβους για τα επόμενα 30 περίπου χρόνια. Έχουμε ήδη εξηγήσει, γιατί η πλατεία Ευτέρπης δεν είναι κατάλληλος χώρος για δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης. Από τη Δημοτική Αρχή αποσιωπάται συστηματικά ότι η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στη θέση αυτή, οδηγεί υποχρεωτικά στη χωροθέτηση του νέου σταθμού του ΜΕΤΡΟ, στην πλατεία Γαρδέλη, με συνέπεια την πλήρη καταστροφή του χαρακτήρα και του υψηλού πρασίνου της.

Το τελευταίο δεν ενδιαφέρει τον κ. Πατούλη, προσωπικά, αφού, δεδομένων των φιλοδοξιών του, μάλλον δεν σκοπεύει να είναι Δήμαρχος Αμαρουσίου μέχρι την κατασκευή του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι. Η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται, πως οι πολίτες του Αμαρουσίου δε θα επιβαρυνθούν ούτε 1 € από την κατασκευή του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης. Φαίνεται πως ανακάλυψε το αεικίνητο. Η αλήθεια είναι ότι, σύμφωνα με τη μελέτη της Planning,που χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο, για σταθμό 200 θέσεων στην Κηφισίας (παρόμοιο με αυτόν που σχεδιάζεται στην Ευτέρπης), τα έσοδα του εργολάβου για ορίζοντα 29 ετών προϋπολογίζονται σε περίπου 48,5 δισ., που θα πληρωθούναποκλειστικά από τους χρήστες του πάρκινγκ.

Από αυτά ο Δήμος θα εισπράξει μόνο 2,1 εκ., ενώ τα κέρδη του εργολάβου προ φόρων θα ανέλθουν ανάλογα και με την κρατική επιδότηση από 30 εκ. € (40% επιδότηση) μέχρι 25 εκ. € ( 0% επιδότηση), όταν το κόστος κατασκευής δε θα ξεπεράσει τα 5 εκ. €. Μιλάμε δηλαδή για τρελά κέρδη του εργολάβου, που θα δώσει στο Δήμο, κάποια ψίχουλα. Αυτή είναι η αλήθεια σε αριθμούς και τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να μπορέσει να περάσει χωρίς αντιδράσεις αυτή η ληστεία σε βάρος των Μαρουσιωτών και των επισκεπτών της πόλης. Γνωρίζουν οι έμποροι της πόλης, που υποτίθεται ότι για αυτούς γίνεται το πάρκινγκ, ότι για τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου προτείνεται από την Planning χρέωση 5 € για τις τρεις πρώτες ώρες και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα ;

Διερωτόμαστε, επίσης, πώς ο εργολάβος έδωσε στην προσφορά του 5% των εσόδων του στο Δήμο ; Υπολόγισε ή όχι την επιδότηση; Ποιο τιμολόγιο χρέωσης είχε υπόψη του ; Αυτό που πρότεινε η Planningή κάποιο άλλο;Είναι σίγουρο πως τα παραπάνω έχουν ήδη συζητηθεί μεταξύ των εργολάβων και της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή συνηθίζει να συζητά με τους εργολάβους, πριν καν αναλάβουν τις εργολαβίες (π.χ. οικόπεδο «Παναγόπουλου» - TEN BRINKE).

Το γεγονός πως στην τελική ευθεία των προσφορών έφτασαν μόνο δύο από τους προεπιλεγμένους εργολάβους συνηγορεί στην ανωτέρω πεποίθησή μας. Διαφορετικά, ας μας εξηγήσουν που στηρίχθηκαν για να δώσουν αυτές τις προσφορές.

Ενημερώστε τους Μαρουσιώτες κ. Δήμαρχε. Πείτε την αλήθεια.
Για τόσο σοβαρά ζητήματα, που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 100 χρόνια, δεν αρκεί η πλειοψηφία που έχετε στο δημοτικό συμβούλιο. Παρόμοιες αποφάσεις πάρθηκαν και τα χρόνια της παντοκρατορίας του κ. Τζανίκου, με καταστροφικές συνέπειες για την πόλη μας.

Εξάλλου, σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και σημαντικό μέρος δικών σας ψηφοφόρων, όπως και στελεχών της παράταξής σας, διαφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Δεν διαθέτετε την κοινωνική πλειοψηφία.

Ακυρώστε την απόφασή σας.
Διαφορετικά, θα παραμείνετε στη συνείδηση των πολιτών, όπως και οι προηγούμενοι, υπόλογοι για διαπλοκή και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.

www.thessi.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+