Η Ελληνική κατάντια και οι πολιτικοί

Η ζωή μας κάθε στιγμή επηρεάζεται από την ζωή των πολιτικών που κυβερνούν. Αυτοί κινούν τα νήματα ...και παίρνουν τις τελικές αποφάσεις για καθε τι που θα οδηγήσει σε όφελος ή σε ζημιά για την χώρα.

Τα τελευταία χρόνια (περρισότερα από δέκα) τα κριτήρια τους για τις αποφάσεις τους ήταν καθαρά προσωποκεντρικά. Ποιο είναι το συμφέρον μου σκεφτόνταν ο εκάστοτε υπουργός. «Καλό θα ήταν να διορίσω καμιά δεκαριά χιλιάδες κορόιδα, για να με ψηφίσουν σε λίγο καιρό» και έκανε ένα διαγωνισμό δίοριζε τον κόσμο χωρίς καμιά υποδομή για να εργαστεί και να είναι παραγωγικός. Μετά από λίγο ο ίδιος υπουργός σκεφτόνταν πως πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη προεκλογική καμπάνια και χρειαζόταν χρήματα. Έτσι οργάνωνε έναν άλλο διαγωνισμό για την αγορά εξοπλισμού και υλικών. Κανόνιζε την προμήθεια του «η οποία ήταν και νόμιμη έπαιρνε τα ποσοστά του από τον ανάδοχο και η προμήθεια ποτέ δεν ολοκληρώνοταν. Έτσι το κακόμοιρο το δημόσιο ενώ και διαθέσιμους ανθρώπους είχε και υλικά είχε αγοράσει, τίποτα δεν μπορούσε να εκμεταλευτεί, γιατί απλούστατα κάποιοι υπουργοι τους πόρους που εκμεταλεύτηκαν τους κακοδιαχειρίστηκαν.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ.

Δυστυχώς όμως αυτή η κατάσταση ήταν έτσι πριν λίγα σχετικά χρόνια και θα συνεχίσει να είναι ίδια. Και για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος για όλους τους παρακάτω λόγους.

1. Κανένας από τους πολιτικούς που είναι στην εξουσία δεν τολμαέι να αγγίξει κάποιον πρώην ή και νυν υπουργό που συμμετείχε στο πάρτυ της κακοδιαχείρισης, αν και όλοι γνωρίζουν τι έχει γίνει.
2. Κανένας από τους πολιτικούς που διεκδικούν την εξουσία δεν λένε με σαφήνεια και με πιο τρόπο θα τιμωρήσουν τους υπουργούς που κατέστρεψαν την Ελλήνική οικονομία, και έφτιαξαν προσωπικές περιουσίες σε βάρος της Ελλάδας.
3. Ακόμα και σήμερα οι δαπάνες μεγαλώνουν σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Πώς είναι δυνατό? Έχουν κόψει από μισθούς, συντάξεις, έχουν διώξει πάρα πολλούς συμβασιούχους, κάνουν λένε περικοπές από την μία μέρια, χαράτσια από την άλλη, άλλα τα έξοδα μεγαλώνουν. Και μετράνε λένε τα έξοδα χώρις να υπολογίζουν τους τόκους (το πρωτογενές έλλειμα). Λένε και κάτι σαχλάμαρες ότι αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργείας, (αν είναι δυνατό και 100,000 περρισότεροι άνεργοι να υπάρχουν μέσα στο 2011, οι μείωσεις που έκανε μόνο στους συνταξιούχους υπερκαλύπτουν την διαφορά.
4. Ο λόγος που οι δαπάνες αυξάνονται είναι απλός. Η κακοδιαχείριση συνεχίζει να υπάρχει.

Και δυστυχως φως στο τουνελ, δεν υπάρχει ακόμα

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+