Οικονομία και δημόσιος - ιδιωτικός τομέας

Αφορά Απάντηση περί της ατμομηχανής της οικονομίας Ημουν ιδιωτικος υπαλληλος και αφεντικο τα τελευταια 25 χρονια, δημοσιος υπαλληλος δεν σκεφτηκα ποτε μου να γίνω, γιατι σιχαινομαι το γλυψιμο και τους σιχαμενους που το αποτελούν.
Έχω να πω λοιπον την εμπειρια μου σαυτον που αμφισβητει ποιος κινει την οικονομια. Ενας επιχειρηματιας αγαπητέ, ειτε περιπτερο ανοιγει ειτε εργοστάσιο, επενδυει καποα χρηματα δικα του (κοπους, οικονομιες, δανεικά απο φιλους και συγγενεις, ενίοτε και δανεικα απο τραπεζα). Στο χωρο που ανοιγει οτι αποφασισε, ρισκαρει οτι εχει και δεν εχει, βαζει τα ονειρα του, τις ελπιδες του, την προσωπικη του ζωη και χρονο για μια καλυτερη ζωη. Δεν τοποθετει τον πισινο του σε μια καρεκλα 8 με 3 βλεποντας τον να μεγαλωνει. Λογική του λοιπον επιδιωξη ειναι να παρει πισω την επενδυση του οσο πιο γρηγορα γίνεται, καθως τα τελευταία 25-30 χρονια δεν ξερεις τι σου ξημερωνει αυριο, φορολογικα νομοσχεδια πανε και ερχονται, αντικειμενικα-παραλογα- κριτηρια μπαινουν και αποσυρονται βιωνοντας την πιο ανικανη, αχρηστη και επικινδυνη φορολογικη πολιτικη. Μια πολιτικη που οδηγησε χιλιαδες εταιρειες σε αλλες χωρες. Μιλας για αυτους που δεν καταβαλουν εισφορες, φορους φπα κλπ, υπαρχουν νομοι σχετικα? Ποιοι δεν τους εφαρμοζουν? Δημοσιοι υπαλληλοι!! Γινονται καταγγελιες καθε μερα, γιατι δεν τιμωρουνται? Ποιοι τους καλυπτουν? Διεφθαρμενα δημοσια κοπροσκυλα,. ποιοι δημιουργουν τους ηλιθιους νομους που σπρωχνουν εμας σε τετοιες συμπεριφορες? Αλλοι αχρηστοι δημοσιοι υπαλληλοι των 300 συμπεριλαμβανομενων. Ποσα χρονια χρωσταγε ο Τολης εκατομυρια? Εμεις τον καλυπταμε και του διναμε φορολογικες ενημεροτητες?
Εμεις δεν τον στελναμε στον εισαγγελεα, αλλα θαβαμε τον φακελο του αυτουνου και των ομοιων του?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλα ολα ειναι φτιαγμενα γιαυτο το λογο, καποιοι να κλεβουν εσεις να τους εκβιαζετε για τα μαυρουλια σας και ολοι μαζι χαρουμενοι να παμε παρακατω. Καθε αρχη ομως εχει και ενα τελος και επιτελους το αποστημα σπαει. Η εκτροφη πισινων πεθαινει, αρκετο αιμα ρουφηξατε. Να μεινετε οσοι χρειαζεστε και να δουλευετε για το μισθο σας. Και οταν αρχισουν να σφιγγουν οι πισινοι σας, ισως καταλαβετε και την αλλη πλευρα. Ηδη αρχισατε να ζειτε διχως αυριο. Καπως ετσι ειμαστε και ολοι εμεις, μονο που εσεις το μονο που θα χασετε ειναι μια καρεκλα και ενα ντενεκε λαδι, η το σαλιο που χαλασατε για να διοριστειτε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+