Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας

Την Τετάρτη 7/9/2011 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στην Σχολή Σ.ΤΕ.ΤΡΟ.Δ. του ΤΕΙ Αθήνας όπου υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους σπουδαστές της Σχολής.
Οι προτάσεις μας ενάντια στις εξελίξεις της παιδείας και το νέο νόμο-πλαίσιο είναι οι εξής:

1.Ενίσχυση του ρόλου των Τ.Ε.Ι και μετεξέλιξη των Ιδρυμάτων σε «Τεχνολογικά Πανεπιστήμια».
2.Απαιτούμε ίση αντιμετώπιση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τα Πανεπιστήμια τόσο στη χρηματοδότηση, όσο και στην έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, καθώς και στην κατάταξη του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων
3.Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% επί του ΑΕΠ. Ισότιμη χρηματοδότηση σε πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.
4.Οργάνωση αυτόνομων μεταπτυχιακών και διδακτορικών από τα Τ.Ε.Ι. Να σταματήσει το φαινόμενο εξαγωγής γνώσης και μετακίνησης κονδυλίων στο εξωτερικό. Είμαστε ικανοί και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.
5.Ενίσχυση και ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας στα Τ.Ε.Ι και στενή σύνδεση της με τις πτυχιακές εργασίες και τις μεταπτυχιακές σπουδές. Καθώς και σύνδεση της χρηματοδότησης με την έρευνα.
6.Χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ειδικότητες των ΤΕΙ. Το εύρος των χορηγουμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων να είναι χωρίς περιορισμούς αντικατοπτρίζοντας το κάθε γνωστικό αντικείμενο.
7.Ισότιμη συμμετοχή των αποφοίτων των Τ.Ε.Ι. στα επιμελητήρια (Οικονομικό, Τεχνικό, Γεωτεχνικό κ.α).
8.Άμεση πρόσληψη Τακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού με πλήρη ακαδημαϊκά προσόντα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Ιδρυμάτων. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη βιωσιμότητα της λειτουργίας των Ιδρυμάτων, ιδιαίτερα μετά την συνεχόμενη περικοπή εκπαιδευτικού προσωπικού από την πλευρά του Υπουργείου.
9.Διασφάλιση του Ασύλου.
10. Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους.

11.Να μπορεί ο κάθε σπουδαστής να εξεταστεί τις ανάλογες φορές που χρειάζεται για την επιτυχία του στο μάθημα. Και όχι να έχει μέγιστο αριθμό εξέτασης τις 3 φορές.

12. Κατάργηση του 0ρίου των 35 ωρών στην δήλωση μαθημάτων, και αύξηση τους στις 45 για το τυπικό εξάμηνο και στο εξάμηνο του πτυχίου 55 ώρες.

13. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο όριο στην φοίτηση από αυτό που μας δίνει. Οργάνωση αυτόνομων μεταπτυχιακών και διδακτορικών από τα Τ.Ε.Ι. Να σταματήσει το φαινόμενο εξαγωγής γνώσης και μετακίνησης κονδυλίων στο εξωτερικό. Είμαστε ικανοί και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.

14. Κατοχύρωση του εργαστηρίου εφόσον έχει παρακολουθηθεί επιτυχώς.
Ως αντίδραση σε όλα αυτά που αναφέραμε για το νόμο πλαίσιο προτείναμε τα πιο κάτω, τα οποία υπερψηφίστηκαν απο τους σπουδαστές της σχολής μας:

1.Κατάληψη της σχολής έως και την Κυριακή 18/9
2.Διεξαγωγή της εξεταστικής από την Δευτέρα 19/9 για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το εξάμηνο που έχουμε ήδη παρακολουθήσει.
3.Ενώ παράλληλα συνέχιση της κατάληψης της διοίκησης.
4.Νέα Γενική Συνέλευση αμέσως μετά την εξεταστική, για να αποφασίσουμε την συνέχεια των δράσεων μας.
5.Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας καθώς επίσης και κατάθεση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.
6.Κάλεσμα όλων των Συλλόγων του ΤΕΙ Αθήνας για να λάβουμε συλλογικές αποφάσεις έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+