Η Ελλάδα πιό κάτω και από τη...Μποτσουάνα!

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης...
έκανε μια δήλωση, όπου κάνει μαι ειδική αναφορά στο θέμα της ανταγωνιστικότητας.
Παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, τον περασμένο χρόνο σύμφωνα με το World Economic Forum (WEF), η Ελλάδα έπεσε στην 90η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2011-2012, χάνοντας άλλες 7 θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δέκα θέσεις κάτω από την αφρικανική δημοκρατία της Μποτσουάνα !!!

Η δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη, είναι η εξής:

«Το βασικό αίτιο της ύφεσης δεν είναι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (το έλλειμμα άλλωστε αντί να μειωθεί, αυξήθηκε το επτάμηνο κατά 25%), αλλά η μη εφαρμογή του από την κυβέρνηση και η συνεχής υπονόμευσή του από την αντιπολίτευση.

Τον περασμένο χρόνο -εξ αιτίας της μη εφαρμογής του προγράμματος- η Ελλάδα έπεσε στην 90η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2011-2012, χάνοντας άλλες 7 θέσεις σύμφωνα με το World Economic Forum (WEF), δέκα θέσεις κάτω από την Μποτσουάνα. Η κυβέρνηση, που ξύπνησε απότομα προχθές, επί μήνες κορόιδευε τους πάντες με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις και συνεχίζει να μοιράζει σε δεκάδες χιλιάδες εκλεκτούς της, πολυτελείς πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ακόμα και επενδύσεις που έτρεχαν, όπως οι μεγάλοι δρόμοι, σταμάτησαν και βρίσκονται στον αέρα, στερώντας την οικονομία από 1,5% του ΑΕΠ φέτος, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και του λαϊκισμού των διάφορων "δεν πληρώνω".

Η οικονομία χωρίς τα δεκάδες δισεκατομμύρια δανεικά που ξοδεύαμε ασυλλόγιστα στα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει να συρρικνώνεται, καθώς δεν μας δανείζουν πια. Ταυτόχρονα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, με τη θλιβερή συμπεριφορά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, δεν πείθει κανέναν διεθνώς ότι έχει την πρόθεση να μειώσει τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί κάθε χρηματοδότηση στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, που ασφυκτιά στην μέγγενη υπερφορολόγησης και έλλειψης χρηματοδότησης.

Και ενώ το αδιέξοδο βαθαίνει, τα κόμματα που έφτασαν τη χώρα σε ανταγωνιστικότητα κάτω από την Μποτσουάνα, είναι έτοιμα να ανεβούν πάλι στη ΔΕΘ για να μας παρουσιάσουν τη φετινή εκδοχή του "λεφτά υπάρχουν" και του "μηδενισμού του ελλείμματος σε 18 μήνες χωρίς θυσίες"».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+