Φραστικό Επεισόδιο Βενιζέλου - Τσαραπουλίδη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Αφορμή στάθηκαν οι διαρκείς παρεμβάσεις που έκανε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος του... ΕΚΘ κ. Τσαραμπουλίδης στον Πρωθυπουργό, για τα προβλήματα της εργατικής τάξης της πόλης. Ο κ. Βενιζέλος διέκοπτε συνεχώς τον πρόεδρο λέγοντάς του ότι χρησιμοποιεί "επιθετική γλώσσα", για να λάβει την απάντηση του συνδικαλιστή ότι "αυτοί που με εξέλεγξαν έτσι θέλουν να μιλάω". Συνεχίζοντας την εισήγηση του ο κ. Τσαραμπουλίδης, δέχθηκε μια ακόμα διακοπή από τον κ. Βενιζέλο, γεγονός που τον εξόργισε εντόνως. Απευθυνόμενος τότε προς τον κ. Βενιζέλο του είπε ότι "εγώ σήμερα έλαβα πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και όχι από τον Αντιπρόεδρο. Και ότι έχω να πω θα το πω στον ίδιο. Αν σας αρέσει κ. Βενιζέλο..μην με διακόπτετε".
Μετά από αυτή τη φράση του συνδικαλιστή (ο οποίος ομολογουμένως έβαλε τον κ. Βενιζέλο στη "θέση" του) επικράτησε "παγωμάρα" στην αίθουσα και έκτοτε ο κ. Βενιζέλος δεν τον διέκοψε ξανά.
Το περιστατικό αυτό δείχνει πόσο τεταμένες είναι οι σχέσεις των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ με την Κυβέρνηση και το Οικονομικό Επιτελείο, γεγονός που ενισχύεται και από την άρνηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, να παρευρεθεί στη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, οι υπουργοί Μ. Χρυσοχοϊδης, Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ραγκούσης, Κ. Σκανδαλίδης, Η. Μόσιαλος και οι υφυπουργοί Φ. Γεννηματά, Γ. Νικητιάδης, Γ. Κουτσούκος.
ergasianews.blogspot.com



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+