Προτάσεις για Υπουργούς οικονομικών-εσωτερικών και αντιπολίτευση

1)Να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών, συνδικαλιστών.Να καταργηθεί η ασυλία και να...
παραπέμπονταί οι βουλευταί στη δικαιοσύνη όπως στην Αγγλία.

2)Να καταρτιστεί ενιαίο μισθολόγιο που να αφορά δημόσιο, υπαλλήλους βουλής, ΕΡΤ, υπουργεία, εφοριακοί, γιατροί, στρατιωτικοί, βουλευτές, ΔΕΚΟ, δικαστικοί,πανεπιστημιακοί,Ο.Τ.Α(υπάλληλοι,δήμαρχοι),να μην εξαιρεθεί κανείς. Ενδεικτικά προτείνω μεγαλύτερος μισθός στο δημόσιο(3000euro). Ο Α' ΓΕΕΘΑ, Πρόεδρος Αρείου Πάγου, βουλευτές, πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών, υπουργοί(4000euro) και Πρόεδρος Δημοκρατίας(5000euro). Δεν είναι δυνατόν να υφίστανται μισθοί στο δημόσιο πάνω από 5000euro( 30000euro λαμβάνει μηνιαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

3)Η μεγαλύτερη σύνταξη που θα δίνεται να είναι μέχρι 2500euro καθαρά και θα αφορά όλους και για τους ήδη συνταξιούχους να ορισθεί όριο 2500euro καθαρά.Να μην εξαιρεθεί κανείς, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας λαμβάνει σύνταξη τώρα 11000euro, εαν είναι δυνατόν σε μια χρεωκοπημένη χώρα.

4)Να επανιδρυθεί η δημόσια διοίκηση όπως: α.Οι τμηματάρχες, προιστάμενοι, διευθυντές να βαθμολογούν - αξιολογούν τους υφιστάμενους δύο φορές το χρόνο. β.Οι τμηματάρχες, προιστάμενοι, διευθυντές να έχουν πειθαρχική δικαιοδοσία στους υφιστάμενους διότι τώρα είναι ένα καφενείο. γ.Οι συνδικαλιστές να μην συμετέχουν στην διοίκηση των υπηρεσιών.

5)Όσοι εξασκούν οικονομική δραστηριότητα να έχουν ταμειακές μηχανές, να εκδίδουν αποδείξεις και να αποδίδουν Φ.Π.Α(γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ).Η μη έκδοση απόδειξης την δεύτερη φορά να έχει συνέπεια την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

6)Ίδρυση φορολογικής ένοπλης αστυνομίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής όπως στις Η.Π.Α.Όλοι οι λογαριασμοί των τραπεζών να είναι προσβάσιμοι στο ΣΔΟΕ για έλεγχο με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

7)Να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη στην αγορά ώστε να επιστρέψουν τα 100 δις.

8)Στους Ο.Τ.Α να απαγορευθεί να λαμβάνουν δάνεια με το πρόσχημα έργων και γίνονται καταχρήσεις απο τους αιρετούς άρχοντες.

9)Για τους λαθρομετανάστες, άμεση απέλαση σύμφωνα με τους νόμους και η ΕΛ.ΑΣ να ενεργεί ελέγχους και οι λαθραίοι να κρατούνται σε χώρους κράτησης μέχρι να απελαθούν.Όσοι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα πάσης φύσεως στην ΕΛ.ΑΣ να απελαύνονται άμεσα.Οι μετανάστες για να στείλουν εμβάσματα στο εξωτερικό να απαιτείται να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερώτητα.Λόγω της ανεργίας να απαγορευτεί η είσοδος στους μετανάστες και όσοι δεν χρειάζονται να απελαθούν. Να μην νοσηλεύονται δωρεάν οι μετανάστες παρά μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι.

10)Να εφαρμοστεί αξιολόγηση στα σχολεία(δημοτικά,γυμνάσια,λύκεια,πανεπιστήμια) και να επανέλθη ο θεσμός του επιθεωρητή.Οι καθηγητές την ώρα του ωραρίου να είναι στα σχολεία και όχι στις καφετέρειες.

11)Οι δημόσιες υπηρεσίες τρίτη,τετάρτη,πέμπτη απόγευμα(17.30-20.30) να είναι ανοιχτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς επιπλέον αμοιβή και για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

12)Να μετατίθενται οι δικαστικοί-αστυνομικοί-εφοριακοί-τελωνιακοί κλπ. για να μην χρηματίζονται.

13)Γενικοί γραμματείς στα υπουργεία να ορίζονται οι αρχαιότεροι-ικανότεροι υπάλληλοι και όχι του εκάστοτε κόμματος.

14)Να σταματήσει η λεηλασία του δημοσίου χρήματος απο τα εκάστοτε κομματικά στελέχη(διορισμένοι σύμβουλοι κλπ.).

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+