«Ταυτίζουν την εξαθλίωση του ελληνικού λαού με την διέξοδο από την κρίση»

Σκληρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.
Με αφορμή τη συνάντηση Μέρκελ – Παπανδρέου στο Βερολίνο η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι οι δύο ηγέτες και όλη η πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. ταυτίζουν την διέξοδο από την κρίση με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. «Γι' αυτούς φάρμακο είναι η εξαθλίωση. Για το λαό το φάρμακο βρίσκεται στην παρεμπόδιση των μέτρων, στην ουσιαστική και αποτελεσματική αντίσταση, στην πάλη για την εξουσία».

Για τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το τέλος ακινήτων η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το όχι σε ένα άθλιο κυβερνητικό μέτρο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μέσα σε αυτό το όχι ανακατεύτηκαν πολλά: Το κάλεσμα να πληρωθούν τα χαράτσια, ο δισταγμός να μην πληρωθούν. Το ΚΚΕ λέει αυτό το όχι πρέπει να υποκατασταθεί από ένα γνήσιο λαϊκό όχι που λέει δεν φοβάμαι να μην πληρώσω, όταν δεν έχω και όταν δεν θέλω να πληρώσω».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για προπαγάνδα «με μεγάλη σκοπιμότητα» σχετικά με τα ρετιρέ των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να τους οδηγήσει «στη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και για την υπόθεση των βιβλίων, αλλά και γενικά για το περιεχόμενο της μόρφωσης, για το διαφοροποιημένο σχολείο και για το τοπικό σχολείο που έχει αποφασίσει μέσω του Καλλικράτη» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+