Η πολιτική του χθες

της Ευτυχία Λαμπροπούλου Πολλές φορές έχουμε όλοι αναλωθεί σε ατέρμονες συζητήσεις για το πώς διαμορφώνεται το μέλλον της χώρας μας...
απάντηση όμως ουσιαστική δεν υπάρχει. Κι όμως την απάντηση την δίνει η ίδια η ζωή , η καθημερινότητα που βιώνουμε έχει τις απαντήσεις.
Μαγαζιά και αυτοκίνητα να πυρπολούνται από τους γνωστούς – αγνώστους, για δες ειρωνεία σχήμα οξύμωρο γνωστοί γι’ αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, άγνωστοι για όλη την κοινωνία που θίγεται από την συμπεριφορά τους. Έπειτα τα λαμόγια στον χώρο του ποδοσφαίρου όπου μοιράζονται τα χρήματα λες και είναι πλατανόφυλλα μιλάνε για υπέρογκα ποσά λες και είναι πενταροδεκάρες. Νταβατζήδες , κλέφτες, τοκογλύφοι και κομπιναδόροι κυριαρχούν στο επιχειρηματικό και οικονομικό ελληνικό στερέωμα. Η πλύση εγκεφάλου και η αποχαύνωση πάσης φύσεως αποτελούν βασικό παράγοντα για την αύξηση των Αξιών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, η στωικότητα θεωρείται προσόν.
Το κουκούλι της ατιμωρησίας και του οχαδερφισμού δημιούργησε την δημοκρατία της μαφίας, όπου κι αν ψάξεις, όπου κι αν κοιτάξεις ,όπου κι αν ακουμπήσεις θα βρεις μπροστά σου τα λαδώματα και τις μίζες του ελληνικού δημοσίου για τα οποία έχουν κατορθώσει να μιλάει όλη η υφήλιος.
Φυσικά ο λαός και οι ψηφοφόροι δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού με την πελατειακή σχέση που δημιούργησαν με την εξουσία , έδωσαν το έναυσμα σε κάποιους τυχοδιώκτες να καθορίζουν κάθε βήμα κοινωνικής ανάπτυξης , πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας. Κάποτε ένας Μεγάλος Πολιτικός Άνδρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είχε μιλήσει για την Ελλάδα της Ευρώπης , για την Ελλάδα της Προόδου , για την Ελλάδα της αξιοκρατικής εξέλιξης. Ήρθε καιρός να θυμηθούμε για το που ήταν να πάμε και που καταλήξαμε.
Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που βιώνουμε έχει όνομα και πολιτική ταυτότητα. Ο Τζον Ντιπιέτρο λέει<< Αν δεν σας αρέσει το που πηγαίνετε, τότε σίγουρα δεν θα σας αρέσει ούτε το που θα καταλήξετε.>>



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+