Για πάντα Λεωφόρο ο Πούσκας!

Η προτομή του τεράστιου Φέρεντς Πούσκας θα κοσμεί από τον Νοέμβρη την Λεωφόρο. Ο Α. Μακρόπουλος βρέθηκε στην ουγγρική πρεσβεία και κανόνισε τα διαδικαστικά. Παρουσία του προέδρου της ανατολικής χώρας τα εγκαίνια, με τους Ούγγρους να αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του Ερασιτέχνη είχε δρομολογήσει την ανέγερση ενός αγάλματος στην Λεωφόρο προς τιμή του «συνταγματάρχη», Φέρενς Πούσκας. Ο αείμνηστος Ούγγρος είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό το 1971 στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, γράφοντας τη πιο χρυσή σελίδα του «τριφυλλιού» η οποία είναι η μεγαλύτερη διάκριση ελληνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου μέχρι και σήμερα.

Μπορεί αυτή η ενέργεια να καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων στον Ερασιτέχνη, όμως ο πρόεδρος της «Μάνας του Λόχου», Αχιλλέας Μακρόπουλος, βρέθηκε την Πέμπτη στην ουγγρική πρεσβεία για να συζητήσει με τον πρέσβη το θέμα του μνημείου στο ιστορικό γήπεδο των «πρασίνων». Στον τόπο δηλαδή όπου μεγαλούργησε ο Φέρενς Πούσκας!

Η πλευρά των Ούγγρων ενθουσιάστηκε με την ιδέα, καθώς ο «συνταγματάρχης» λατρεύεται στην πατρίδα του, και μάλιστα τα έξοδα της προτομής, αλλά και της δεξίωσης που θα πραγματοποιηθεί πρόκειται να καλύψουν οι Μαγυάροι. Ενδεικτικό είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας αναμένεται να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια, τα οποία θα γίνουν τον Νοέμβριο.


www.leoforos.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+