ΛΑΜΙΑ: Όχι στην κατεδάφιση των κτιρίων της Δημοτικής Αγοράς

Αρχιτεκτονική μελέτη για την αξιοποίηση προτείνει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας.
Η Δημοτική Αγορά αποτελούσε οργανικό κομμάτι της ζωής αυτής της πόλης καθώς ήταν σημείο αναφοράς σε μια από τις ιστορικότερες και συγκροτημένες, από άποψη αυτόνομων υπηρεσιών, περιοχές της Λαμίας.
Κουβαλά την ιστορία της παλιάς Λαμίας και παραμένει στην μνήμη των κατοίκων της σαν αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας αυτού του τόπου.
Για αυτούς τους λόγους είναι σημαντικό να διατηρηθούν ακόμα και αυτά τα απαξιωμένα και εγκαταλειμμένα κτίσματα της οδού Όθωνος.
- Είμαστε αντίθετοι με την κατεδάφιση σήμερα των κτισμάτων της Δημοτικής Αγοράς στην οδό Όθωνος
- Πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει αρχιτεκτονική μελέτη για την αναπαλαίωση και αισθητική συντήρηση του συνολικού χώρου.
- Ζητάμε να χαρακτηριστεί η περιοχή ως "πράσινο" και να δημιουργηθεί πάρκο υψηλού πρασίνου, που έχει ανάγκη η πόλη και ειδικά το κέντρο.

Θεωρούμε πως υπάρχει ακόμη τώρα χρόνος να αναθεωρήσει η Δημοτική Αρχή την απόφαση που έλαβε για κατεδάφιση των υπολοίπων κτιρίων της Δημοτικής Αγοράς και την καλούμε να μην υλοποιήσει την πρόσφατη άδεια που πήρε για τον σκοπό αυτό, ενώ είναι αναγκαία πλέον μία Αρχιτεκτονική Μελέτη (διεθνής ή όχι), η οποία θα ορίζει το τι και το πώς πρέπει να γίνει για το ισόγειο κτίριο, την πλατεία αλλά και το γενικότερο αισθητικό και περιβαλλοντικό "στήσιμο" του χώρου. η Δημοτική Αγορά πρέπει να ΔΙΑΣΩΘΕΙ και να ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ!





Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+