Στη διεθνή εκστρατεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας

Με κεντρικό σύνθημα «Ακόμη και ένας πρόσφυγας χωρίς ελπίδα είναι πολύ», ο Γιώργος Νταλάρας, πρεσβευτής καλής θέλησης... της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμμετέχει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στη μεγάλη διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης του Οργανισμού με σκοπό την καλλιέργεια κλίματος αλληλεγγύης, σεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης.

«Κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και των διώξεων. Ακόμη και ένας είναι πολύ. Και μία ξεριζωμένη οικογένεια είναι πολύ. Και ένα παιδί που μεγαλώνει σε καταυλισμό είναι πολύ. Και ένας πρόσφυγας χωρίς ελπίδα είναι πολύ» σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας στο σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενώ μας παροτρύνει να κάνουμε μία κίνηση για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες.

Τη μεγάλη αυτή εκστρατεία εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2011 η Αντζελίνα Τζολί, ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αλλά και την 60ή επέτειο από τη Σύμβαση του 1951 για το καθεστώς των προσφύγων και την 50ή επέτειο από τη Σύμβαση του 1961 για τη μείωση της ανιθαγένειας, συμμετέχοντας σε αντίστοιχο τηλεοπτικό μήνυμα.

Η εκστρατεία συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά και το 2012, με τη συμμετοχή και άλλων πρεσβευτών καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας σε όλο τον κόσμο.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+