Μιχάλης Ζορπίδης : «Να σταματήσουν τα σενάρια τρομοχρεοκοπίας»

Έχει χαθεί το χαμόγελο των επαγγελματιών και των πολιτών αυτής της χώρας. Τα καθημερινά σενάρια τρομοχρεοκοπίας κάνουν κακό στην ίδια οικονομία...
και επιτείνουν την κρίση περισσότερο από τα πραγματικά προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή δεινή θέση.

Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις Ελληνικές τράπεζες. Η ρευστότητα ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις είναι μηδενική. Η ύφεση έχει ακινητοποιήσει και όλους τους συντελεστές της πραγματικής οικονομίας.

Η χώρα, η οικονομία, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες απαιτούν να ανακτηθούν εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

«Μέχρι τώρα όλα τα επώδυνα μέτρα λήφθηκαν χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό κάτω από τη διαμόρφωση ενός κλίματος απειλής και της τρομοχρεοκοπίας. Η αγορά στενάζει κάτω από την κρίση, οι επαγγελματίες βρίσκονται στα πρόθυρα κατάθλιψης με το βάρος της χρεοκοπίας και παρόλα αυτά αναπαράγονται απόψεις που λειτουργούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και συνεχίζοντας τόνισε ότι πάγια θέση που έχει διατυπώσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είναι η υιοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος που θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τις επενδύσεις ελληνικών και ξένων κεφαλαίων στη χώρα μας.

«Ποια είναι τα εχέγγυα που έχει ένας ενδιαφερόμενος ότι θα επενδύσει σε ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον, όταν σε διάστημα 18 μηνών έχουν κατατεθεί οκτώ φορολογικά νομοσχέδια;», αναρωτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+