Μπλακάουτ παρέλυσε για ώρες τη πρωτεύουσα της Χιλής

Εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε σε μεγάλο μέρος της Χιλής αργά το Σάββατο με αποτέλεσμα μεγάλες... περιοχές της χώρας στα κεντρικά, μεταξύ τους και η πρωτεύουσα Σαντιάγο, να να παραμείνουν για ώρα στο σκοτάδι.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε ποσοστό 90% μέσα σε δύο με τρεις ώρες από τη διακοπή ανέφερε η κυβέρνηση.

Πάντως η ηλεκτροδότηση συνεχιζόταν κανονικά σε τμήματα της περιοχής με τα ορυχεία χαλκού στη βόρεια Χιλή. Σε ορυχεία σε περιοχές στα κεντρικά σταμάτησε η παραγωγή όπως ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτριες εταιρείες.

Τα αιτία της διακοπής δεν έχει γίνει γνωστά αν και ο υπουργός Ενέργειας μίλησε για δυσλειτουργία στους υπολογιστές ελέγχου του δικτύου.

Μετά τον μεγάλο σεισμό του 2010, το δίκτυο ηλεκτρισμού της Χιλής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και οι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επενδύσεις στις υποδομές.

Το συμβάν ενδέχεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιέσεις που αντιμετωπίζει ο συντηρητικός πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, εκτιμά το Reuters. Στη χώρα εδώ και εβδομάδες συνεχίζονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις που συχνά παίρνουν βίαιη τροπή.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+