Πούτιν και Μεντβέντεφ δείχνουν την ενότητά τους πηγαίνοντας για ψάρεμα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξαν την ενότητά τους μερικούς μήνες πριν από τις... προεδρικές εκλογές του 2012 στη διάρκεια μιας ημέρας ανάπαυλας στον ποταμό Βόλγα.

Οι εικόνες που μετέδωσε σήμερα η ρωσική τηλεόραση για την έξοδο αυτή των δύο ηγετών - εν δυνάμει υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Μαρτίου- δείχνουν ότι θέλουν να αποκλείσουν οποιαδήποτε αντιπαλότητα μεταξύ τους.

Το Κρεμλίνο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες των δύο ανδρών, όρθιων, να στέκονται πλάι πλάι σε ένα πλοιάριο, ντυμένοι και οι δυο στα μπεζ, να φορούν ίδια γυαλιά ηλίου και να κρατούν από ένα καλάμι ψαρέματος.

Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε κατόπιν εικόνες των δυο ανδρών με τη χακί στολή του δύτη να βουτούν στα θολά νερά του Βόλγα στη διάρκεια του ημερήσιου διαλείμματος αυτού χθες Τρίτη στην πόλη Αστραχάν, 1.280 χλμ. νότια της Μόσχας.

Ο Μεντβέντεφ και ο Πούτιν "με οικειότητα συνομιλούσαν με ανθρώπους που έκαναν καταδύσεις στο Βόλγα, ενώ τραβούσαν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό", διευκρίνισε το Κρεμλίνο.

Οι εικόνες αυτές δημοσιεύτηκαν μερικούς μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και τις προεδρικές του Μαρτίου του 2012.

Οι δύο ηγέτες δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους για τις προεδρικές εκλογές. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται συχνά σε φήμες για εντάσεις μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού, οι οποίοι συστηματικά διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές.

Κατά πολλούς παρατηρητές, ο ρώσος πρωθυπουργός θα παραμείνει ο ισχυρός άνδρας της χώρας, ανεξάρτητα από την ταυτότητα του προέδρου, ενώ η αβεβαιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού που εύστοχα έχει ενορχηστρώσει η εξουσία.

Ο Πούτιν, πρόεδρος από το 2000 έως το 2008, ανέδειξε τον Μεντβέντεφ στο Κρεμλίνο, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορούσε να διεκδικήσει μια τρίτη συνεχή θητεία. Στο εξής μπορεί να επιστρέψει στο Κρεμλίνο.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+