Γιορτάστηκε στα Τρίκαλα η Παγκόσμια «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

Γέμισε ποδήλατα σήμερα το πρωί η πόλη των Τρικάλων, όταν μαθητές σχολείων αλλά και οι πρώην... Τρικαλινοί πρωταθλητές ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος και Δημήτρης Γεωργαλής, άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Δημαρχείο, στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Στο Δημαρχείο Τρικάλων, οι παλαίμαχοι πρωταθλητές ποδηλασίας αποθεώθηκαν από την νεολαία ενώ σε δηλώσεις του, ο Στέλιος Βάσκος, επισήμανε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη.

Την ίδια ώρα οι μαθητές, δήλωναν πως χρησιμοποιούν καθημερινά τα ποδήλατα τους αλλά έχουν φόβο στην μετακίνηση, ζητώντας περισσότερα μέτρα προστασίας από τους αρμόδιους για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Οι συγκεντρωμένοι ποδηλάτες με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τρικκαίων Απόστολου Κολότσιου και Θεόδωρου Σπανού και υπό τα αποτελεσματικότατα μέτρα της Τροχαίας Τρικάλων, πραγματοποίησαν μια βόλτα με ποδήλατα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας τον μήνυμα, πως το ποδήλατο μπορεί να είναι μέσο καθημερινής μετακίνησης των πολιτών και ταυτόχρονα, το μέσο που είναι φιλικότερο σε σχέση με το αυτοκίνητο προς το περιβάλλον.

www.trikalanews.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+