Βενιζέλος: "κρίσιμοι οι επόμενοι δυο μήνες"

Ηχηρό καμπανάκι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Βενιζέλος...επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης τους επόμενους δυο μήνες.

"Οι επόμενοι δυο μήνες είναι καθοριστικοί για την ύπαρξη του τόπου " δήλωσε ο αντιπρόεδρος και περιέγραψε τι περιλαμβάνει το δύσκολο παζλ που όταν συνδεθεί θα μας βγάλει από την περιδίνηση της κρίσης .

Έτσι όπως είπε πρέπει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου κατ αρχήν να είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι επιτυχής η εκτέλεση του προϋπολογισμού, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

" Είναι σημαντικό να στέλνουμε καθαρά μηνύματα και το πιο καθαρό μήνυμα που στέλνει τώρα η Ελλάδα είναι ότι είμαστε απολύτως αποφασισμένοι χωρίς πολιτικό κόστος να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους θεσμικούς μας εταίρους" επανέλαβε ο υπουργός οικονομικών δίνοντας και το στίγμα της κυβέρνησης αλλά και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών το βράδυ στο Βελίδειο.

"Εάν δεν κάνουμε ένα ντου μια φυγή προς τα εμπρός δεν θα μπορέσουμε να καθησυχάσουμε τους εαυτούς μας τους εταίρους και τις αγορές για αυτό πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βγούμε από αυτή την περιδίνηση" χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτό το ...ντου ως εθνικό μας στόχο

Αιχμηρή ακόμη και για κάποιους εταίρους μας ήταν η απάντηση του για τις φήμες που οργίασαν χθες περί χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τις χαρακτήρισε οργανωμένες και συντονισμένες που στόχο έχω την καρδιά του ευρώ "και όποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ο εύκολος στόχος, ο αποδιοπομπαίος τράγος στρέφονται κατά του εαυτού τους" επισημαίνοντας παράλληλα πως σα χώρα αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που έχουμε ωστόσο "τα οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας δεν είναι τέτοια ώστε να είναι καταλύτης για την ευρωζώνη".

Προανήγγειλε αισθητή, όπως τη χαρακτήρισε μείωση των φορολογικών συντελεστών μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα έρθει σε λίγες εβδομάδες με την προϋπόθεση όμως ότι όλοι μαζί θα καταλήξουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Αφού περιέγραψε την κατάσταση και πως βρεθήκαμε σε αυτήν επιχείρησε να δώσει και μια αισιόδοξη προοπτική επαναλαμβάνοντας ότι θα τα καταφέρουμε.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+