Διαβούλευση για τα ευρωομόλογα, μόνο "αν πρόκειται να τα εξετάσουμε σοβαρά"

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ό εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, πριν την όποια συζήτηση για την έκδοση... ευρωομολόγων, θα πρέπει να έχουν μπει στο τραπέζι όλες οι πιθανές επιλογές και το ζήτημα να εξεταστεί από όλες τις πτυχές του. Επίσης, η Κομισιόν ανέφερε πως χρειάζεται μία «σε βάθος ανάλυση του θέματος, εάν πρόκειται να το προσεγγίσουμε στα σοβαρά».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κoμισιόν δήλωσε “Για την όποια σοβαρή προσέγγιση πάνω σε αυτό το θέμα, και φυσικά είμαστε πάντα ανοικτοί να δούμε όλους τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, αίσθησή μας είναι ότι η δουλειά θα πρέπει να ξεκινήσει με μια σε βάθος ανάλυση των επιλογών που υπάρχουν”.

Πέραν του ζητήματος του ευρωομολόγου, ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι η Κομισιόν έχει σε πρώτη προτεραιότητας την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο της 21 Ιουλίου. Μάλιστα, σε ερώτηση για την πρόθεση της Βουλής της Σλοβακίας να επικυρώσει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το Δεκέμβριο, ο Αμαντέου Αλταφάζ αναφέρθηκε στη σημασία να επιλυθεί το θέμα αυτό τάχιστα, κάτι που όπως είπε, είναι υψίστης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη καθώς και για την ικανότητά της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χρέους.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+