«Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία»

Αποκλείει τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων...Ζαν Λεονετί, με συνέντευξή του την Τετάρτη στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, «οι Έλληνες θα έχαναν το 30% της αγοραστικής τους δύναμης, η Ευρωζώνη θα βρισκόταν σε ένα παιxνίδι ντόμινο που θα σήμαινε ότι αύριο οι κερδοσκόποι θα επιτίθεντο στην Ισπανία και την Ιταλία, γιατί όχι και στην Πορτογαλία».

Ο ίδιος, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του οίκου Moody's για την υποβάθμιση δύο γαλλικών τραπεζών, υποστήριξε ότι οι γαλλικές τράπεζες «δεν διατρέχουν κίνδυνο».

«Οι γαλλικές τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο. Έχουν αρκετά κεφαλαιακά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν ενδεχομένως το ελληνικό χρέος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός θεωρώντας ότι η διακίνηση φημών είναι υπεύθυνη για τον πυρετό που επικρατεί σήμερα στις αγορές και υπενθυμίζοντας ότι κατά τα τεστ αντοχής «καμία γαλλική τράπεζα δεν είχε αρνητικά αποτελέσματα και συγχρόνως λίγες ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν αρνητικές».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+