Νικητής ο Δανιηλίδης!

Θρίαμβος για την πράσινη παράταξη με μεγάλο νικητή τον Σίμο Δανιηλίδη που γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Η παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής πήρε τους 104 από τους 200 ψήφους και έλαβε τις 13 από τις 25 έδρες του ΔΣ. Δεύτερη ήρθε η παράταξη με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου με 87 ψήφους και 11 έδρες.

Το SPNews βρισκόταν από το πρωι στο δημαρχείο και σας μετέφερε με εγκυρότητα και αξιοπιστία όλες τις εξελίξεις.

Μεταφέρει από το δημαρχείο ο Λευτέρης Ζαβλιάρης

21:45:06

Η πλευρά Κυρίζογλου, μίλησε για ωμούς εκβιασμούς κατηγορώντας τον Γιάννη Μπουτάρη επί της διαδικασίας και την στάση που τήρησε. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να καταγγείλει το αποτέλεσμα.

Βέβαια, υπήρχαν αρκετοί γαλάζιοι σύμβουλοι οι οποίοι αναγνώρισαν έστω και ανεπίσημα την ήττα του συνδυασμού χωρίς να θέλουν να σχολιάσουν τις δηλώσεις Κυρίζογλου.

21:05:22

Η δήλωση Δανιηλίδη μετά το τελικό αποτέλεσμα :

«Οι συνάδελφοι της αυτοδιοίκησης από όλη τη Μακεδονία, τιμώντας όχι εμένα προσωπικά, αλλά το σύνολο της παράταξής μας, απέδειξαν ότι πέρα από οποιεσδήποτε διαφορές, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, θέτουν σε προτεραιότητα τα θέματα της αυτοδιοίκησης. Πλέον, ανοίγει διάπλατα η λεωφόρος για μια διοίκηση στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, αφήνοντας στην άκρη και το παρελθόν τα στοιχεία της κακής διοίκησης, της κακής διαχείρισης και της αδράνειας που υπήρχαν σε πολλές ΤΕΔΚ όπως και στην ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, θα πορευτεί -και οι 25 που εκλεγήκαμε σήμερα- με ενότητα, συνεργασία, δύναμη, κατάρτιση, γνώση και αλληλεγγύη, έτσι ώστε να επιτύχει το μεγάλο άλμα της ανάπτυξης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα άλμα ανάπτυξης που θα δώσει τη δυνατότητα για δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, θα επιλύσει σοβαρά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα, και θα προωθήσει μεγάλα έργα υποδομής, τεχνικές παρεμβάσεις και σύγχρονες δράσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η διοίκησή μας θα συμβάλει με δημοκρατία, συλλογικότητα, ενότητα και διεκδικητικότητα στην αλλαγή της σελίδας για αλλαγή του προσώπου και της εικόνας στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα αγωνιστεί για την ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών στη διοικητική διάρθρωση της χώρας και την περαιτέρω θεσμική και οικονομική ενίσχυση της ελληνικής αυτοδιοίκησης στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, και την κεντρική, για να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλα τα μέλη της παράταξής μας ευχαριστούμε τους συναδέλφους αιρετούς για την υποστήριξή τους και δεσμευόμαστε ότι με συναίνεση θα θέσουμε κοινούς στόχους για την ΠΕΔ που αξίζει η Κεντρική Μακεδονία, η αυτοδιοίκηση και οι συμπολίτες μας».

21:03:42

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η παράταξη του κ. Δανιηλίδη «Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας» έλαβε 104 ψήφους σε σύνολο 200 ψηφισάντων και 13 έδρες.

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί: «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» του Λάζαρου Κυρίζογλου: 87 ψήφους και 11 έδρες, «Λαϊκή Συσπείρωση» του Μιχάλη Κωνσταντινίδη : 8 ψήφους και 1 έδρα, ενώ ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ως «Μεμονωμένος Υποψήφιος»: 1 ψήφος,

20:56:34

Μεγάλος νικητής ο Σίμος Δανιηλίδης!!!! Ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

19:21:05

Ακόμα συνεχίζεται η ψηφοφορία. Εκτός από το ΔΣ ψηφίζουν και για το εποπτικό συμβούλιο. Η ενημέρωση που δίνουν οι σύμβουλοι είναι ότι σε 2 ώρες περίπου θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα.

18:02:17

Αυτή την ώρα ψηφίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σχετικά με το αν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ο αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου - Ολυμπίου κ. Φαρμάκης, αυτό θα αποφασιστεί εκείνη την στιγμή από την εφορευτική επιτροπή. Και όπως διαρρέεται από τους εκλέκτορες, αν το τελικό αποτέλεσμα είναι στην ψήφο, η παράταξη Κυρίζογλου θα κάνει ένσταση.

17:52:34

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την εκλογή του ΔΣ. Καλές 7-8 το αποτέλεσμα.

16:33:08

Η πρώτη ψηφοφορία για την εφορευτική επιτροπή ανέδειξε νικήτρια την πλευρά των πρασίνων καθώς κέρδισαν κατά κράτος τα δύο από τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής

Τελίδης (ΠΑΣΟΚ) 101

Θώμογλου (ΠΑΣΟΚ) 98

Καζαντζίδης (ΝΔ) 90

Μαάιτα (ΚΚΕ) 79

Με αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι το πράσινο ψηφοδέλτιο μπορεί να πιάσει τον μαγικό αριθμό 98 που θέλει για να εκλέξει την πλειοψηφία στο ΔΣ άρα και πρόεδρο τον Σίμο Δανιηλίδη.

Ακόμα πανηγυρισμοί ή ευχολόγια δεν υπάρχουν , καθώς η τελική ψηφοφορία για το ΔΣ μπορεί να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις.

16:08:52

Το κυλικείο έχει αδειάσει από προϊόντα καθώς στο δημαρχείο από το πρωί, μόνο για τις εκλογές της ΠΕΔ ΚΜ έχει πάνω από 300 ανθρώπους.

16:07:16

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων για ... την εφορευτική επιτροπή. Αναμένεται μακρύ το βράδυ.... Ειδικότερα αν στην εφορευτική εκλεγούν ένας από καθε παράταξη και αργησουν να αποφασίσουν για την ψήφο του αναπληρωτή δημάρχου Δίου - Ολύμπου κ. Γιώργου Φαρμάκη.

14:50:03

Αυτή τη στιγμή γίνεται η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου ζήτησε να υπάρχει στην τριμελή εφορευτική ένας από κάθε παράταξη με ψηφοδέλτιο, από την πλευρά των πρασίνων δεν το δέχτηκαν και κατέβασαν δύο υποψηφίους (Θώμογλου και Τελιδη).

Από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο απάντησαν ότι εμμένουν στη θέση για αυτό στη δεύτερη ψήφο τους θα ψηφίσουν σύσσωμοι τον προτεινόμενο του ΚΚΕ (Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάιτα) ενώ η πρώτη τους επιλογή είναι ο κ. Καζαντζίδης.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι πολύ σημαντική η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής καθώς αυτή θα αποφασίσει αν έχει δικαίωμα ή όχι να ψηφίσει ο αναπληρωτής δημάρχου Δίου - Ολύμπου ("πράσινης απόχρωσης") καθώς επαναλαμβάνουμε ότι η μάχη είναι θρίλερ που θα κριθεί στη ψήφο.

14:45:10

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε με τη νομική υπηρεσία της ΚΕΔΚΕ και υπάρχει όντως ασάφεια στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου με αποτέλεσμα να αποφασίζετια ότι αν θα έχει δικαίωμα ψήφου ή όχι ο κ. Φαρμάκης θα το κρίνει η εφορευτική επιτροπή.

13:45:00

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία για το δικαίωμα ψήφου του δημάρχου Δίου- Ολύμπου ή του αναπληρωτή του καθώς ο πρώτος ο κ. Παπαθανασίου έχει τεθεί σε αργία.

Η παράταξη του κ. Κυρίζογλου ισχυρίζεται ότι πουθενά δεν υπάρχει διαταξη που να ορίζει ότι μπορεί να ψηφίσει ο αναπληρωτής δήμαρχος και μιλά για ένα προεδρικό διάταγμα.

Από την αντίθετη πλευρά οι πράσινοι ζητούν να ψηφίσει ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Φαρμάκης κανονικά καθώς το προβλέπει η ΚΕΔΚΕ.

Αυτή η εμπλοκή έχει καθυστερήσει την όλη διαδικασία, με τα πνεύματα να αρχίσουν να οξύνονται καθώς η ψηφοφορία είναι θρίλερ και η κάθε ψήφος μετράει.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, δηλώνει ότι αν θέλετε να καθήσουμε εδώ μέχρι το βράδυ, "εγώ είμαι στο σπίτι μου, εσείς ειστε από μακριά".

13:43:24

Μίλησαν οι τέσσερις υποψήφιοι για το ΔΣ, Λάζαρος Κυρίζογλου , Σίμος Δανιηλίδης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

12:50:25

Υπήρξαν μερικά προβλήματα με τις διαπιστεύσεις μερικών εκλεκτόρων, κυρίως αναπληρωματικών όπως του κ. Παπαθανασίου, αλλά όλα κυλούν σε καλό κλίμα μέχρι τώρα.

12:40:32

Κανείς δεν κάνει εκτίμηση για το αποτέλεσμα, γνωρίζοντας όλοι το θρίλερ.

12:35:34

Χεριαψίες από Σίμο Δανιηλίδη, σε μια γωνιά με τους «δικούς» του ο Λάζαρος Κυρίζογλου.
spnews.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+