Τεχνικός «αναλυτής» ...είτε βλαξ είτε υστερόβουλος!

Όταν μια αγορά δεν λειτουργεί, με τους όρους και τους κανόνες που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες την διέπουν, ο τεχνικός «αναλυτής» που συνεχίζει και δίνει τιμές είναι, είτε βλαξ είτε υστερόβουλος.

Σε ένα εμπορικό κέντρο, ένας θεμελιώδης αναλυτής θα πήγαινε σε κάθε κατάστημα, προκειμένου να μελετήσει το προϊόν που πωλείται, και στη συνέχεια θα αποφάσιζε εάν θα αγοράσει ή όχι. Αντίθετα, ο τεχνικός αναλυτής θα καθόταν σε ένα παγκάκι στο κέντρο του εμπορικού κέντρου ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τους πελάτες που μπαίνουν στα καταστήματα. Αδιαφορώντας για την αξία των προϊόντων στο χώρο πώλησης. Την όποια απόφαση του ο τεχνικός αναλυτής θα την έπαιρνε με βάση το ιστορικό ή την δραστηριότητα των ανθρώπων που επισκέπτονται κάθε κατάστημα.
Στη θέση του εμπορικού κέντρο βάλτε την Ο.Ν.Ε και στη θέση των καταστημάτων τις αντίστοιχες χώρες. Η Γερμανία διαθέτει το μεγαλύτερο κατάστημα στην καλύτερη θέση, η Γαλλία το 2ο σε μέγεθος ….η Ελλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία τα μικρότερα καταστήματα. Τα μικρότερα καταστήματα τον τελευταίο καιρό δεν πάνε καλά και έχει βγει η φήμη ότι θα κλείσουν. Έτσι δεν πατάει κανένας πελάτης με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να έχει πέσει στο ναδίρ. Μερικοί μάλιστα επιστρέφουν τα προϊόντα σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που τα έχουν αγοράσει διότι ευελπιστούν ότι στο τέλος θα τα ξαναγοράσουν φθηνότερα με το γενικό ξεπούλημα που θα αναγκαστούν τα συγκεκριμένα καταστήματα να κάνουν.
Ο τεχνικός αναλυτής που κάθεται στο παγκάκι και παρακολουθεί την κατάσταση είτε από άγνοια είτε από υστεροβουλία προεξοφλεί - ενσωματώνει την τάση αυτή και προτρέπει όλο και περισσότερο κόσμο να πράξει το ίδιο. Κάνει όμως ένα σοβαρό λάθος (εδώ κολλάει η υστεροβουλία) διότι είτε δεν έχει διαβάσει το συμβόλαιο ενοικίασης του εμπορικού κέντρου είτε σκόπιμα δεν το ενσωματώνει στην ανάλυση που δίνει στη δημοσιότητα.
Ο βασικός όρος του ενοικιοστασίου είναι ο εξής:
Κανένα από τα καταστήματα δεν μπορεί να κλείσει λόγω αδυναμίας καταβολής του ενοικίου, διότι τα υπόλοιπα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να μοιραστούν το κόστος. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν το παλιό συμβόλαιο παύει να ισχύει και το κάθε μεγάλο κατάστημα καλείται να επαναδιαπραγματευτεί χωριστά το καινούργιο συμβόλαιο με δυσμενέστερους όρους υψηλότερο ενοίκιο και μάλιστα για λιγότερα τετραγωνικά μέτρα. Τα μικρά μαγαζιά δεν θα ανοίξουν ξανά στο συγκεκριμένο εμπορικό και δεν θα διαθέτουν πλέον τα συγκεκριμένα προϊόντα προς πώληση.
Καλό θα είναι λοιπόν ο τεχνικός αναλυτής που κάθεται στο παγκάκι και πετάει νούμερα «στην τύχη» και εμμέσως πλην σαφώς προτρέπει τον κόσμο να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε ώστε να τα αγοράσει φθηνότερα να μας πει αν στις τιμές αυτές έχει ενσωματώσει ή όχι την διάλυση του συμβολαίου.

http://arkoudanews.blogspot.com/



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+