Σχετικά με: "Συνταγογράφηση Ουσίας και ΟΧΙ σκευάσματος.. Ανίκανοι ή προδότες;"

Ο φαρμακοποιός που έγραψε το παραπάνω post, τρίβει ήδη τα χέρια του απο τις buisness που ετοιμάζεται να κάνει με τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Ας αφήσει λοιπόν τις εξυπνάδες για σχέσεις γιατρών με φαεμακευτικές (που υπάρχουν, συνήθως σε αθώα μορφή και σπανιότερα σε παράνομη).

Το ότι το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αυτό σύστημα εφαρμόζεται σε ΛΙΓΕΣ χώρες στο εξωτερικό δεν είναι δικαιολογία. Δηλαδή οτι εφαρμόζεται στην Αμερική είναι το βέλτιστον; Το ξέρει ο φίλος ότι στην Αμερική στην ουσία αυτός που αποφασίζει για το είδος της θεραπείας και τα φάρμακα που θα πάρει ο ασθενής είναι οι ...ασφαλιστικές εταιρείες; Αυτό θέλετε να γίνει κι εδω; Δεν καταλαβαίνεται ότι η Πρωτοβαάμια Φροντίδα Υγείας, θα έχει πλέον το χρήμα σαν κέντρο και όχι τον άνθρωπο;

Με όρους που αφορούν την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, το σύστημα αυτό, ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, πρώτα για την υγεία των ασθενών. Και εξηγούμαι: ας πάρουμε μια ουσία που κυκολοφορεί σε 10 αντίτυπα, τα γενόσημα όπως αποκαλούνται. Νομίζετε ότι και τα 10 έχουν την ίδια δραστικότα και τις ίδιες ανεπιθύμητες ενέργειες; Σας πληροφορώ πως ΟΧΙ!! Υπάρχουν ενίοτε σοβαρές διαφορές μεταξύ τους κι ας έχουν περάσει τον (υποτυπώδη έως ανύπαρκτο) έλεγχο του ΕΟΦ (αυτό δεν το λέω για να κατηγορήσω τον ΕΟΦ, απλώς είναι ανέφικτο να γίνονται έλεγχοι σε όλες τις παρτίδες ή να κάνει συγκριτικές κλινικές μελέτες μεταξύ πρωτοτύπου και αντιγράφου). ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ή ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ (υπάρχουν και τέλεια γενόσημα, αλλά που μόνο ο θεράπων ιατρός μπορει να τα ξέρει).

ΑΡΑ; Αρα, ο ιατρός θα συνταγογραφεί και ο φαρμακοποιός ή ο νομοθέτης θα δίνει όποιο θέλει με γνώμονα ή το οικονομικό συμφέρον ή τα προσωπικά πάρε-δώσε του του φαρμακοποιού; Ο ΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ;

Μόνο αυτό σκεφτείτε φίλοι ασθενείς και ασθενείς. Μην ανεχθείτε άλλο να υποβαθμιστεί το πολυτιμότερο αγαθό μετά την παιδεία! Για την Κυβέρνηση και την Τρόικα δεν υφίστανται ανθρώπινες υπάρξεις αλλά μόνο ΑΡΙΘΜΟΙ.

ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΣΑ που για ένα τόσο σημαντικό θέμα, έβγαλε μια τόσο χλιαρή ανακοίνωση.

Αναγνώστης



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+