Απλά μας πουλάνε και μας αγοράζουν...

Είναι ένα κομμάτι από ένα παλικάρι που έκανε την διπλωτική του εργασία και σας το διαβιβάζω.
Όντως λέει αλήθεια γιατί ανέτρεξα και σε άλλες πηγές για να το διαπιστώσω.. (θα μου πείτε πιες είναι αυτές;;; Ε ανατρέξτε και σεις, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο και θα το διαπιστώσετε και σεις.

Διαβάστε τι λέει λοιπόν...
"Χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πολλά χρέη και έχουν μεγάλα ελλείμματα αντιμετωπίζουν μία πολύ σημαντική κρίση είτε λόγω εσωτερικών διαταραχών, είτε λόγω εξωτερικών απρόβλεπτων συνθηκών, με αποτέλεσμα να έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο στο να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην κρίση. Μάλιστα, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να επηρεάσει και να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κράτη μέλη.

Μάλιστα πιο συγκεκριμένα ο Paul de Grawel(2003) ανέφερε ότι εάν επιτραπεί σε αυτά τα μέλη η ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση, αυτό το γεγονός θα ασκήσει πιέσεις για εξαγορά. Ακριβώς γι αυτό τον φόβο, συμπεριλήφθηκε στη συνθήκη του Μάαστριχτ, ό όρος που αναφέρει ότι ούτε οι Εθνικές Κυβερνήσεις των ούτε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα μπορούν να υποχρεωθούν να εξαγοράσουν άλλες χώρες - κράτη με μεγάλα ελλείματα και χρέη."

Σε εμπνέει ρε παιδί μου σε λίγες γραμμές για να γράψεις...Ουσιαστικά (αν το πιάσατε) απαγορεύεται ρητά η δυνατότητα χρηματοδοτησης για μια χώρα προκειμένου να διασωθεί από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Αυτό το κριτήριο γίνεται προκειμένουν να αποφευχθεί η περίπτωση εκβιασμού πτώχευσης απο μία χώρα κράτος μέλος, η οποία είναι υπερχρεωμένη..
Επίσης να γνωρίζετε πως οι φίλοι μας οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που περισσότερο επέβαλαν αυτά τα αυστηρά κριτήρια διότι φοβήθηκαν τις πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν απο υπερχρεωμένα κράτη προς την μελλοντική Ε.Κ.Τ.
Και παιδιά απ ότι καταλαβαίνω με το φτωχό μου μυαλουδάκι πως εκλογές δεν χρειαζόμαστε γιατί πάλι δάνεια θα πάρουν για να συνεχίσουν να μας υπερχρεώνουν. Βρίσκουν τρόπους από το κάθετι για να μας υπερχρεώνουν, όπως για παράδειγμα δεν ξέρω αν το διαβάσατε σε κάποιο άρθρο όπως έγω ή το ακούσατε ακόμα καλύτερα στην δήλωση του υπουργού μας Οικονομικών εάν υπόθηκε, πως στόχος του είναι να πουλήσει διάφορα κτίρια κυρίως υπουργείων και τα λοιπά και να τα επανοικιάσει.. Να τα επινοικιάσει παρακαλώ..σημειώστε το.. Αν το ψάξετε γενικά βρίσκουν τρόπους υπερχρέωσης, και η αντιπολίτευση με την σειρά της δουλειά της κάνει και αυτή όπως και τα άλλα κόμματα που ζητάνε εκλογές (μήπως τελικά τα κομματάκια μας είναι γιούχου;;; Μήπως χρειαζόμαστε ριξική αλλαγή με νέα άτομα ηθικά, τίμια και να νοιάζονται για την πατρίδα και τους συνανθρώπους τους;;;)... Αν λέω κάτι λάθος να μου το πείτε.. Απλά είναι τα πράγματα με μία ματιά όπως βλέπετε..και απλή λογική.
Για να μην τα πολυλέω γιατί σίγουρα λίγοι πιστεύω φτάσαστε ώς αυτό το σημείο και όσοι φτάσατε και διαβάσατε ως εδώ σας ευχαριστώ πολύ, απότι καταλαβαίνεται όλα κινούνται γύρω από τράπεζες και επιχειιρήσεις και τα πιόνα των κομμάτων-μιζών-οικογενειοκρατείας-ματσοκρατίας.. Λύσεις βέβαια για τον λαό, από τον ίδιο το λαό υπάρχουν και είναι σίγουρο αλλά δεν θα αφήσουν να γίνουν και ούτε θα βοηθήσει κανείς.. Άσε που η πλειοψηφία κοιμάται, αλλά δεν κοιμάται κλείνοντας τα μάτια, τα βλέπει αυτά.. Κοιμάται εννοώ πως ψάχνει καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί από το πρωί μέχρι το βράδυ μη μπορώντας και μή έχοντας άλλες αντοχές και έχει ακινητοποιηθεί σε διάφορα τερτέπια, κόλπα, Μ.Μ.Ε. (βλέπε Λάκη και θα σωθείς..ααα και δώσε του και αύξηση στο ήδη υπάρχον μισθό του μπας και δώσει και σε μας τίποτα) και τεχνολογίες που την θέλουν για να ¨κοιμάται".

Δεν θέλω να συνεχίσω γιατί λίγο πολύ τα ξέρετε..Απλά ζητάω να βρείτε χρόνο να σκεφτείτε.. δεν πάμε ως χώρα γενικά καλά ή δεν μας οδηγούν στο σωστό δρόμο (αυτό είναι σίγουρο).. Αν είναι τα πιόνα στην βουλή τότε εμείς όχι απλά είμαστε πρόβατα, αλλά δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω..
Αλλά και πρόβατο να είμαι θέλω να ζήσω αξιοπρεπώς, χωρίς να με κοροιδεύουν και χωρίς να μου λενε ψέματα. γίνεται;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+