Στους δρόμους για τις σφαγές των αθώων πολιτών

Στους δρόμους για τις σφαγές των αθώων πολιτώνΔιαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε πολλές πόλεις της Συρίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πολίτες της κεντρικής πόλης Χάμα, όπου αυτή την...
εβδομάδα κατεστάλησαν βίαια οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ανακοίνωσαν σήμερα ακτιβιστές.

Το βράδυ της Τετάρτης διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης αλ-Χαζάρ αλ-Ασουάντ κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και της δυτικής επαρχίας Χομς απαιτώντας τον τερματισμό της πολιορκίας από δυνάμεις του στρατού και δυνάμεις ασφαλείας στην Χάμα, σύμφωνα με ακτιβιστές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Χάμα την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν γιατί η κυβέρνηση της Συρίας έχει απαγορεύσει τους ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη χώρα.
Η συριακή κυβέρνηση έχει κατηγορήσει "ανατρεπτικές οργανώσεις" ότι αποκλείουν τους δρόμους και βάζουν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων στην Χάμα.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην Χάμα και κυρίως γύρω από το αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος, Μπάαθ, και του κέντρου διοίκησης της αστυνομίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο πολίτη που διατήρησε την ανωνυμία του.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+