Στον άλλο κόσμο που θα πας....


Ως γνωστό στο ίντερνετ μπορείς να βρεις το οτιδήποτε...από ειδήσεις καθημερινές μέχρι ενημέρωση για το πόσο θα κοστίσει η.... κηδεία του καθενός. Επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον το έψαξα λίγο.....
Γιατί σκέφτηκα ότι μήπως και αυτός ο κλάδος έχει τη δική του οικονομική κρίση? Πόσο τελικά κοστίζει να πεθάνει κανείς? Γιατί αν αναλογιστούμε όλες τις έκτακτες εισφορές και πάρα-εισφορές και κόντρα εισφορές , δεν μπορεί και αυτός ο κλάδος πρέπει να έχει της δυσκολίες του.

Μετ' εκπλήξεως δε, διαπίστωσα ότι πρόκειται ίσως και για τον πιο προσοδοφόρο κλάδο. Παραβλέπω το γεγονός ότι υπάρχουν προσφορές για την επαρχία παρακαλώ, που ξεκινάει από τα 800 ευρώ, (τιμή γνωριμίας σκέφτηκα) είδα ότι υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες: η απλή, η μεσαία και η ...lux. Η πρώτη είναι η φτηνή...της ξεφτίλας δηλαδή που ξεκινάει από τα 1500 ευρώ και περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα. Η δεύτερη κυμαίνεται στα 2000-2500 ευρώ και έχουν και κάποια...εξτραδάκια. Βέβαια αν είσαι προνομιούχος παίρνεις την καλύτερη, τη lux, η οποία ούτε αρχική τιμή εκκίνησης δεν έχει γιατί επαφίεται στις υπηρεσίες του γραφείου και κυρίως στις προτιμήσεις του πελάτη.Τονίζω δε ότι έξοδα για τα δικαιώματα νεκροταφείου και κυλικείου είναι έξτρα σε όλες τις περιπτώσεις.

Και η απορία μου είναι η εξής: μήπως να σταματήσουμε να ανησυχούμε για το κόστος ζωής και να αρχίσουμε να ανησυχούμε για το κόστος...θανάτου?



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+