Οδικός χάρτης με προορισμό τα βράχια!

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το νέο οδικό χάρτη της χώρας μέχρι το 2015. Περικοπές, μειώσεις μισθών, εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, ξεπούλημα του πλουτοπαραγωγικών πηγών και στρατηγικών εταιρειών της χώρας και διάφορα άλλα ωραία.

Οδικό χάρτη, ονόμασε ο Πρωθυπουργός τη διαδρομή προς το γκρεμό που έχει επιλέξει.
Ο δε Πακωνσταντίνου μέχρι την Τετάρτη μιλούσε για 23 δις ευρώ αλλά την Πέμπτη τα ανέβασε στα 26 δις. Μόλις μια μέρα μετά. Βέβαια τι πειράζει 3 δις ευρώ πάνω τρία δις ευρώ κάτω. Αυτός ο Υπουργός δεν μπορεί να φτιάξει ούτε καν οικογενειακό προϋπολογισμό και να πέσει μέσα, θα πέσει μέσα στον προϋπολογισμό ολόκληρης χώρας; Έτσι, πετάει αριθμού από δω και από εκεί και όπου κάτσει.
Άλλωστε έχει παρελθόν στους λάθος υπολογισμούς. Μέχρι και στο μνημόνιο του Μαΐου είχε κάνει λάθος μισό δις ευρώ. βέβαια ήξερε ο άνθρωπος ότι οι αριθμοί του μνημονίου ήταν εικονικοί. Αποδεικνύεται, καθημερινά καθώς εδώ και δεκαοκτώ μήνες, σε κάθε του πρόβλεψη ο Υπουργός πέφτει έξω οικτρά και αυτοδιαψεύδεται.
Αλλά ο Πρωθυπουργός και οι φίλοι του έχουν αποφασίσει να αναλάβουν να καλύψουν την κρίση του τραπεζικού συστήματος στραγγαλίζοντας τους πολίτες. Γιατί η κρίση που υπάρχει είναι κυρίαρχα κρίση του τραπεζικού συστήματος και όχι της χώρας. Άλλωστε είναι «ηλίου φαεινότερον» αυτό, καθώς η καθεστωτική κυβέρνηση, έχει δώσει μέχρι τώρα 98 δις ευρώ στις τράπεζες. περισσότερα και από το καθαρό δάνειο χωρίς τόκους, της τρόικας που μας έβαλε στο μνημόνιο.
Για σκεφτείτε αν τα αντίστοιχα ποσά είχαν δοθεί σε ταμεία, νοσοκομεία, είχαν πέσει στην αγορά πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα;
Η συνειδητή επιλογή λοιπόν των κυβερνώντων να αναλάβουν να πληρώσει ο λαός την κρίση του τραπεζικού συστήματος είναι τουλάχιστον ύποπτος.
Θα πρέπει όμως να ερευνηθεί σοβαρά και κάτι άλλο. Ποιοι ήταν εκείνοι που κατά τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2009 αγόραζαν ασφάλιστρα κινδύνου πάμφθηνα, και λίγους μήνες μετά τα μοσχοπούλησαν; Είχαν διαίσθηση ότι την Ελλάδα θα τη βάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην «εντατική»; Είχαν κάποια πληροφόρηση από κυβερνητικούς αξιωματούχους; Ήταν κάνα μεγάλο σχέδιο κομπίνας; Ή απλά ήταν οι συγκυρίες;

Δεν περιμένω απάντηση, ρητορικά τα ερωτήματα.
Εν τω μεταξύ ήταν τόσο έτοιμος ο Παπακωνσταντίνου να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα που δεν ανέφερε ούτε ένα.
Εδώ που τα λέμε σε κάνα δυο μήνες θα μας λένε πάλι, έπεσαν έξω η προβλέψεις, η ύφεση φταίει, η φοροδιαφυγή, το δημόσιο και άλλες αρλούμπες ΠΑΣΟΚικές.
Υ.Γ. Ίσως έχει δίκιο τελικά ο Δημαράς, (προχθές ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών), που ζήτησε εκλογές ΤΩΡΑ. Είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ζητά εκλογές ΤΩΡΑ. Να αποφασίσει ο λαός…

.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+