Σπατάλες, «δωράκια» και επιδόματα «φαντάσματα»

Σπατάλες, «δωράκια» και επιδόματα «φαντάσματα»

Αμετανόητα σπάταλο το ελληνικό Δημόσιο ακόμη και τούτη τη δύσκολη εποχή του μνημονίου, με τη χρεωκοπία τη μια να...
διαψεύδεται και την άλλη να μοιάζει πιθανό σενάριο. Παρά τις περικοπές που έχουν γίνει, κάποιοι ακόμη μοιράζουν αφειδώς το δημόσιο χρήμα χωρίς να επηρεάζονται από την κρίση.

Σύμφωνα με το Έθνος, δωράκια, επιδόματα-φάντασμα και δάνεια με χαμηλά επιτόκια δίνουν και παίρνουν την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι νιώθουν στο πετσί τους τη φτώχεια σε όλο της το μεγαλείο.
Ενώ το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δε μπορούν να πάρουν τα πολυπόθητα δάνεια για να ανασάνουν οικονομικά, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, λαμβάνουν δάνεια για να ικανοποιήσουν καταναλωτικές τους ανάγκες με επιτόκιο 1%.
Την εξοργιστική πρακτική που δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα αποφάσισαν επίσημα οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ και πιο συγκεκριμένα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της Γ.Γ. Νέας Γενιάς κ.α.
Χείμαρρος τα δάνεια
Με απόφασή της η επιτροπή χορήγησης εντόκων δανείων της ΕΥΔΑΠ, δίνονται στους εργαζομένους 245.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και άλλες σχετικές αποφάσεις . Τα επιτόκια είναι έως και τρις φορές χαμηλότερα από αυτά που πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι στις τράπεζες. Ας έλθουμε τώρα στη ΔΕΗ. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης εγκρίνονται χαμηλότοκα δάνεια σε όλο το προσωπικό της ΔΕΗ, εφαρμόζοντας μια επιδοματική πολιτική σε μια εποχή που η κυβέρνηση σχεδιάζει κατάργηση επιδομάτων και φοροαπαλλαγών. Τα δάνεια έχουν επιτόκιο 1%.
Επίδομα-"φάντασμα"
Εξεταστικό επίδομα για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζουν να λαμβάνουν οι υπάλληλοί της, χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις. Το επίδομα καταργήθηκε πέρυσι, αλλά δια μαγείας εμφανίστηκε ξανά φέτος. Πως εμφανίστηκε ξανά άραγε;
"Δωράκια"
Το ποσό των 45.965 ευρώ έδωσε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της επιχείρησης με απόφαση που πήρε στις 24 Νοεμβρίου. Το ποσό δίνεται για κάποια σχολική εκδήλωση το σχολικό έτος 2009-2020. Το παραπάνω όπως αναφέρει η ΕΥΔΑΠ αποτελεί πάγια τακτική. Γιατί παίρνουν οι συνταξιούχοι επιχορήγηση για το σχολικό έτος, ένας Θεός ξέρει.
Και ενώ όλα όσα προαναφέραμε δίνονται από τις διοικήσεις, το δημόσιο αδυνατεί να εξοφλήσει τους προμηθευτές του ή τον εμπορικό κόσμο σε σχέση με την επιστροφή του ΦΠΑ και απειλεί με νέα μέτρα τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+