ae«Πρώτα σώζουμε τη χώρα»

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές τα περιθώρια του δίκαιου ή άδικου μέτρου είναι μηδαμινά», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής...
στο περιθώριο των εγκαινίων του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

«Πρώτα σώζουμε τη χώρα και μετά προσπαθούμε να δούμε με δικαιοσύνη, μόνιμες ρυθμίσεις έτσι ώστε πραγματικά οι αδύναμοι συμπολίτες μας να τυχαίνουν μιας πολύ καλύτερης και ευνοϊκής μεταχείρισης όπως δικαιούνται από το κράτος προς όφελος τους, προς όφελος της κοινωνική δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

«Θα πρέπει, πρόσθεσε, να βλέπουμε την αναγκαιότητα της επιβολής νέων μέτρων, νέων αποφάσεων και νομίζω πως κανείς πολίτης σήμερα δεν μπορεί να πει πως δεν αντιλαμβάνεται αυτή την αναγκαιότητα. Το δίκαιο και το άδικο, πραγματικά είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα θα κριθεί ίσως και αργότερα Από εκεί όμως που θα κριθούμε είναι να υπάρχουμε σαν χώρα η οποία δεν θα ταλανίζεται κάθε μέρα από σενάρια πτώχευσης και απαξίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Λιάνας Κανέλλη με το ψωμί και το γάλα και τον χαρακτηρισμό «γομάρια» που χρησιμοποίησε ο Αστέριος Ροντούλης στη Βουλή, έκανε λόγο ηια "ρεσιτάλ γελοιότητας και λαϊκισμού», προσθέτοντας ότι η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση.

« Εάν παρακολουθούσε», είπε ο κ. Πεταλωτής, «κάποιος ειδήσεις προχθές θα έβλεπε, όλο εκείνο το ρεσιτάλ γελοιότητας με τα γάλατα και τα καρβέλια μέσα στη Βουλή με κάποιους βουλευτές να αποκαλούν τους συναδέλφους τους ως γομάρια η με κάποιους υποτιθέμενους αριστερούς να δίνουν ρεσιτάλ λαϊκισμού».

«Δεν μιλάμε», συμπλήρωσε, «για τη ΝΔ που αποδεικνύει πως δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται τότε πραγματικά υπάρχουν θέματα που πρέπει να δούμε και είμαστε υποχρεωμένοι εκεί να σταθούμε με σοβαρότητα απέναντι στους πολίτες», κατέληξε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+