Τσιμέντο είναι το 67% του Ελληνικού!

Από τη συνολική επιφάνεια των περίπου 6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό... το 67% είναι τσιμέντο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικόν Α.Ε. Σπύρος Πολλάλης την Παρασκευή στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε το Urban Land Institute.

Γι’ αυτό, όπως σημείωσε, το πάρκο θα πρέπει να δημιουργηθεί στο υπόλοιπο 33% και θα πρέπει να ενωθεί με τον Υμηττό.

«Με τα νούμερα του ρυθμιστικού σχεδίου η αξιοποίηση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου δεν «βγαίνει» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Τα υφιστάμενα κτήρια στο Ελληνικό θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχουν εκτός από ορισμένα που έχουν αρχαιολογική και ιστορική σημασία. Υπήρχε η ιδέα να δημιουργηθεί στην έκταση tax free zone, ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αντίθετο κάτι τέτοιο» υπογράμμισε.

Αναφερθείς στην υδροδότηση του χώρου, ο κ. Πολλάλης τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να αντληθεί νερό από τον ορίζοντα και στο πλαίσιο αυτό τίθεται εν αμφιβόλω η δημιουργία τροπικού πάρκου.

«Επενδυτής είχε εισηγηθεί την αφαλάτωση, ωστόσο αυτό αποτελεί ιστορία επιστημονικής φαντασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Ελληνικό Α.Ε. πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί πράσινο ταμείο, μέσω του οποίου θα υλοποιηθούν ελεύθεροι χώροι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

«Ουσιαστικός στόχος της αξιοποίησης του Ελληνικού είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Η διαμόρφωση του business plan είναι πρωτεύον, αλλά όχι μοναδικό ζήτημα. Δεν θα πρέπει δηλαδή να παραχωρήσουμε την έκταση στον επενδυτή που θα προσφέρει τα περισσότερα χρήματα» εξήγησε.

Ο καθηγητής του Harvard εξήγησε επίσης, ότι έχει δημιουργηθεί master plan το οποίο δεν είναι δεσμευτικό για τον επενδυτή και χρησιμοποιείται προκειμένου να αξιολογηθούν τα υποψήφια επενδυτικά σχέδια.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελληνικό Α.Ε. δεν είναι αρμόδια για την υλοποίηση του master plan της έκτασης και ότι αυτό δεν θα έχει δημιουργηθεί πριν από την δημοσιοποίηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

www.capital.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+