Πάνω από 40 νεκροί σε διαθρησκευτικές ταραχές μέσα σε μια εβδομάδα στη Νιγηρία

Νεαροί μουσουλμάνοι δολοφόνησαν και τα οκτώ μέλη μιας οικογένειας χριστιανών σε ένα χωριό στην πολιτεία Πλατό της Νιγηρίας χθες, δήλωσαν αξιωματούχοι, στο τέλος μιας... εβδομάδας αιματηρών επεισοδίων στα οποία πρωταγωνίστησαν συμμορίες που έχουν σχηματίσει μέλη αμφότερων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Δευτέρα, όταν νεαροί χριστιανοί επιτέθηκαν σε μουσουλμάνους που είχαν συγκεντρωθεί για να εορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στην πόλη Τζος, την πολιτειακή πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης Γίλτζαπ Έιμπραχαμ οδήγησε δημοσιογράφους στο σπίτι της οικογένειας στο χωριό Τατού, όπου κείτονταν ακόμα οι σοροί των θυμάτων.

Η πολιτεία Πλατό έχει καταστεί επανειλημμένα εστία εντάσεων ανάμεσα στους μουσουλμάνους του βορρά και τους χριστιανούς του νότου. Η αιματοχυσία στην περιοχή συνεχίζει να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για τον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις από την ισλαμιστική σέκτα Μπόκο Χαράμ--η οποία διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στην Αμπούτζα, με 23 νεκρούς.

Άγνωστοι, που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές της Μπόκο Χαράμ, εκτέλεσαν την Κυριακή μέσα στο σπίτι του έναν μουσουλμάνο πνευματικό που επέκρινε την οργάνωση, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Χάσαν Μοχάμεντ.

Το Σάββατο, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης, σκοτώθηκαν στην πόλη Μπίου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, είπε ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας. Η δολοφονία του στρατιώτη έγινε «σε αντίποινα για την δολοφονία μιας γυναίκας και τις συλλήψεις τεσσάρων ισλαμιστών πνευματικών», είπε η πηγή αυτή.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+