Υπό κατάληψη 300 σχολές

Υπό κατάληψη τελούν 301 τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και σπουδαστές... οι οποίοι προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου μπροστά από τα Προπύλαια από τους φοιτητές, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία, μέσω της οδού Σταδίου, προς τη Βουλή και θα επιστρέψουν, μέσω της Πανεπιστημίου, στην αφετηρία τους.
Στον κύκλο των κινητοποιήσεων, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, μπήκε και το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Η κατάληψη θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δράσεις και διαμαρτυρίες και στο κέντρο της πόλης.
Πάντως, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει προειδοποιήσει ότι οι φοιτητές, οι οποίοι συνεχίζουν τις καταλήψεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου. «Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.
Η υπουργός σημείωσε ότι είναι στη διάθεση κάθε συγκλήτου, κάθε πανεπιστημίου, κάθε φοιτητικού συλλόγου, που θα την προσκαλέσει «για ουσιαστικό πολιτισμένο διάλογο, για το μέλλον των ιδρυμάτων, για να υπάρξουν όποιες διευκρινίσεις είναι αναγκαίες, για να πάμε σε, όσο γίνεται πιο αποτελεσματική, εφαρμογή του νόμου».



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+