Ολοκληρώθηκε η δράση της γενιάς των φιμωμένων, σε 26 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

από το Γραφείο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη δράση από την «γενιά των φιμωμένων» που πραγματοποιήθηκε σε 30 κεντρικά σημεία, 26 πόλεων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος πλαίσιο.

Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερωθεί η κοινωνία σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις που φέρνει ο νέος νόμος πλαίσιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις συνέπειες του στους νέους ανθρώπους, καθώς και η ανάδειξη της φίμωσης που επιχειρείται στην νέα γενιά, από όλους εκείνους που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό απογοητευτικό σημείο.

Το κείμενο που μοιράστηκε στους πολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Σε μια εποχή που η αξιοπρέπεια των οικογενειών μας ισοπεδώνεται καθημερινά και η ανεργία μεταξύ των συνομηλίκων μας ξεπερνά το 40%, ως νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε τη φίμωση που επιβάλει το ΠΑΣΟΚ στη νέα γενιά. Τα Πανεπιστήμια αποτελώντας πάντοτε το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας αποτελούν διαχρονικά την πιο ενοχλητική φωνή στα αυτιά εκείνων που με τις πολιτικές και τη νοοτροπία τους, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Μέσα από αυτή την Κίνηση, δε διεκδικούμε καρέκλες. Αντίθετα, βάζουμε τις βάσεις για μια άλλη νοοτροπία, την οποία έχει ανάγκη η χώρα προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο. Εκείνοι λοιπόν που ξεπούλησαν την εθνική κυριαρχία στα Ίμια, που δημιούργησαν τη φούσκα του Χρηματιστηρίου, που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και έφεραν στη χώρα το Μνημόνιο προσπαθούν τώρα φιμώνοντας τη νέα γενιά να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία. Εμείς δε γουστάρουμε το βόλεμα και την αδικία. Διεκδικούμε μια Ελλάδα ίσων ευκαιριών που θα ανατρέψει τη «νοοτροπία των λίγων και εκλεκτών» την οποία μας έχουν επιβάλει επί 30 χρόνια. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες μας ώστε να αντισταθούμε στον οικονομικό εξευτελισμό τον οποίο υφίστανται, με τις άδικες οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς. Μα πάνω από όλα, έχουμε χρέος απέναντι στα δικά μας όνειρα να ανατρέψουμε πολιτικά μια λογική που μας βυθίζει στην ανεργία.

Για μας έφτασε η στιγμή να πούμε «ως εδώ», σε όλους τους υποτιθέμενους «αγωνιστές του Πολυτεχνείου» και να αγωνιστούμε πολιτικά ώστε να αλλάξουμε το νόμο-πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος απαιτεί από τις οικογένειες μας να πληρώνουν περισσότερα για να μας σπουδάσουν. Να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή των Ιδρυμάτων σε νέες ΔΕΚΟ καθώς με το νέο νόμο εισάγεται η κομματικοποίηση στις διοικήσεις των ιδρυμάτων. Να αντισταθούμε σε ένα νομοσχέδιο που δε λύνει κανένα πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης αλλά αντίθετα οξύνει την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη τη δικαιοσύνη.

Ως νέοι άνθρωποι θα δώσουμε μάχη απέναντι σε όλους αυτούς, που προσπαθώντας να φιμώσουν τη νεολαία στα Πανεπιστήμια, επιχειρούν να μας εμφυσήσουν την απάθεια και το συμβιβασμό με τις πολιτικές τους. Καλούμε όλους τους Έλληνες να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτές τις λογικές που κατέστρεψαν τη χώρα.

Να αγωνιστούμε για μια δίκαια Ελλάδα.
«οι ιδέες δε φιμώνονται»

Τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις σε όλη την χώρα είναι τα εξής:

Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος - Πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου – Μετρό Αγ.Αντώνιος (Περιστέρι) – Μετρό Αιγάλεω
Αίγιο: Κεντρική Πλατεία
Αλεξανδρούπολη: Φάρος
Άρτα: Κεντρική Πλατεία
Βόλος: Κεντρική Πλατεία
Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας
Εύβοια: Πλατεία Δημαρχείου Μεσσαπίων
Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους
Ιωάννινα: Πλατεία Νομαρχίας
Καστοριά: Κεντρική Πλατεία
Κατερίνη: Κεντρική Πλατεία
Κοζάνη: Πλατεία Δημαρχείου
Κομοτηνή: Πλατεία Ελευθερίας
Κόρινθος: Κεντρική Πλατεία
Λαμία: Πλατεία Δημαρχείου
Λάρισα: Κεντρική Πλατεία – Πλατεία Ταχυδρομείου
Μεσολόγγι: Κεντρική Πλατεία
Ξάνθη: Ρολόι
Ορεστιάδα: Κεντρική Πλατεία
Πάτρα: Αγίου Νικολάου
Πειραιάς: Πλατεία Κοραή
Ρέθυμνο: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
Σπάρτη: Κεντρική Πλατεία
Τρίκαλα: Πεζόδρομος Ασκληπιού
Φλώρινα: Πεζόδρομος
Χίος: Περιοχή πανεπιστημίου





Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+