Ν.Δ: Ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες οι 24.000 προσλήψεις από την κυβέρνηση

Ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις 25.000 προσλήψεις στο Δημόσιο που αποκαλύφθηκε...
ότι έγιναν από την κυβέρνηση, την στιγμή που οδηγεί στην απόλυση 20.000 υπαλλήλους.

«Ανήθικες, γιατί γίνονται αιτία μαζικών απολύσεων, εγκληματικές, γιατί εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό της χώρας και γίνονται αφορμή για νέα οδυνηρά μέτρα και παράνομες, γιατί παραβιάζεται ο κανόνας “μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις” που ίσχυε κατά το 2010 και “μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις” που ισχύει για το 2011,» δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημειώνει πως η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. Ευρώ. Επικαλείται ακόμη την ετήσια έκθεση του Α.Σ.Ε.Π (σελ. 39-40) για το 2010, σύμφωνα με την οποία, καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου. Ταυτόχρονα σημειώνει ότι όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 13,5%, το κόστος της μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 7% (500 εκατ. ευρώ) ως το τέλος Ιουλίου.

«Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι περικοπές μισθών πηγαίνουν σε νέες προσλήψεις. Οι θυσίες των Ελλήνων χάνονται στις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης. Και αυτό είναι έγκλημα για το οποίο οφείλουν να λογοδοτήσουν όλοι οι συνυπεύθυνοι,» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Ταυτόχρονα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. επιμένει στην παρουσίαση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την διαχωρίζει από την εργασιακή εφεδρεία που τελικά νομοθέτησε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Εμείς μιλούμε για ένα τριετές μεταβατικό στάδιο. Ζητάμε την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού, χωρίς επιδόματα και υπερωρίες που δημιουργούν σήμερα το πρόβλημα. Για να προσδιορίσουμε το ποσοστό, χρειάζεται να μελετήσουμε μια συνολική πρόταση εάν εμείς ήμασταν κυβέρνηση,» σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Παίρνοντας διακριτικές αποστάσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η δική του προσωπική άποψη δεν έχει σημασία όταν ρωτήθηκε για τις τριετίες εφεδρείας που προτείνει η Ν.Δ.

Αντίθετα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαφώνησε πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές για απολύσεις, ταυτιζόμενος με την κεντρική θέση του κόμματος του:«Όχι, δεν συμφωνώ με τον τρόπο που πάει να το υιοθετήσει η κυβέρνηση. Πράγματι ήταν δική μας πρόταση και καταφέραμε να πείσουμε και τους εταίρους μας και την κυβέρνηση ότι είναι η σωστή πρόταση για να αποφύγουμε τις απολύσεις. Άρα, η εφεδρεία είναι το όπλο που έχουμε για να αποφευχθούν οι απολύσεις και είναι εφικτό,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

briefingnews.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+