Καθολική καταδίκη της δολοφονίας του 21χρονου

Την έντονη καταδίκη τους για τη δολοφονία του 21χρονου τη Δευτέρα τα ξημερώματα στο Ηράκλειο, εκφράζουν ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, τα... κόμματα, ενώ βουλευτές του νομού κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή για το τραγικό περιστατικό.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: "τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα. Δεν είναι δυνατόν στην Κρήτη και στην Ελλάδα να λαμβάνουν χώρα τέτοια τραγικά φαινόμενα". Αφού εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεαρού, ο κ. Αρναουτάκης τονίζει: "Ο καθένας από εμάς που πηγαίνει στο γήπεδο θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι μια ημέρα γιορτής και όχι μίσους…".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης κάνει λόγο για πρωτοφανές γεγονός για το Ηράκλειο και την Κρήτη, που είναι αντίθετο με τον περήφανο χαρακτήρα των Κρητικών, προσθέτοντας ότι «μας ανησυχεί βαθύτατα, αλλά και μας προβληματίζει». Ακόμη καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας "με τη δική μας αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση, να προχωρήσουν στην άμεση και πλήρη διερεύνηση του, τιμωρώντας αμείλικτα τους υπαιτίους". Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, υπογραμμίζει, να σταματήσουμε εν τη γενέσει τους παρόμοια φαινόμενα, πριν αυτή η νέα μορφή "οπαδικής" ή άλλης βίας, βρει και άλλους μιμητές.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προς τους υπουργούς Πολιτισμού & Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας να μπει τέλος σε κάθε κρούσμα βίας εντός και εκτός γηπέδων, μετά το νέο αιματηρό περιστατικό.

Επίσης, αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης σχετικά με τον τραγικό απολογισμό που είχε η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών. Το τραγικό περιστατικό, επισημαίνει ο κ. Παρασύρης, έχει οδηγήσει "τις κοινωνίες του Ηρακλείου, των Μαλίων και κατ' επέκταση όλης της Ελλάδος, σε έναν βαθύ προβληματισμό για τις διαστάσεις που αρχίζει να λαμβάνει η βία εντός και εκτός γηπέδων", επισημαίνοντας ότι εκφράζεται πλέον διάχυτα ο φόβος "ότι σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η ελληνική κοινωνία εκτροχιάζεται όλο και περισσότερο σε ρυθμούς ανομίας και βαρβαρότητας".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης σε δήλωση του τονίζει : "Όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα είναι απαράδεκτα και προφανώς καταδικαστέα. Είναι απαραίτητο να χυθεί άπλετο φως και να μην συγκαλυφθεί τίποτα. Επιτέλους, το απόστημα πρέπει να σπάσει! Όσοι εμπλέκονται να μπούνε στο κάδρο, όπου κι αν βρίσκονται".

Η νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ανακοίνωση της, καταδικάζει το γεγονός και αναφέρει ότι η βία εντός των γηπέδων προετοιμάζει τέτοια επεισόδια, τα οποία αποτελούν αντανάκλαση της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που δέχεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο νέος της λαϊκής οικογένειας, και καλεί τους νέους των λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στην τυφλή εκτόνωση της εξέδρας.

Σε ανακοίνωσή της ΔΗ.ΣΥ. Ηρακλείου σημειώνεται: "Ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής οπαδών στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και ο θάνατος τους 21χρονου Ηρακλειώτη επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των φαινομένων βίας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων".

http://heraklion1.blogspot.com/



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+