ΗΠΑ: λιγότερες τηλεοράσεις σε σπίτια – μείωση ρεκόρ 20ετίας...

Σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύτηκε σήμερα, για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια έχει μειωθεί η ιδιοκτησία τηλεοράσεων στις ΗΠΑ…

Θα μπορούσατε να ζήσετε μια χαρά χωρίς τηλεόραση στο σπίτι; Ίσως και ναι. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που θα δημοσιευτεί σήμερα και δείχνει πως ο αριθμός των σπιτιών στις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια έχει μειωθεί.

Η Nielsen, μια παγκόσμια εταιρία μετρήσεων βρήκε πως το 96.7% των Αμερικανικών νοικοκυριών έχουν σήμερα μια τηλεόραση, ένα ποσοστό μειωμένο από το 98.9% που είχε μετρηθεί προηγουμένως.

Τα ευρήματα που αναφέρονται σε άρθρο των New York Times φαίνεται πως έχουν δύο ως κύρια αίτια. Πρώτον την οικονομία των ΗΠΑ και δεύτερον τις αλλαγές στην τεχνολογία…

Τα αποτελέσματα της Nielsen που είναι για το 2010 προέρχονται από ένα δείγμα 50.000 Αμερικανών και δείχνουν πως εκείνοι χωρίς τηλεόραση είναι συνήθως όσου έχουν εισόδημα μικρότερο των $20,000. Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, κύριος Pat McDonough, είπε για αυτά που βρήκε η Nielsen: “Υπάρχουν άτομα σε κοινωνικά στρώματα στα οποία αν η τηλεόραση χαλάσει ή η κεραία χαλάσει, θα σκεφτούν καλά τι θα κάνουν.»

Η αναφορά μάλιστα αναφέρει πως η αλλαγή από το αναλογικό σήμα στο ψηφιακό πριν δύο χρόνια, σήμαινε πως αρκετοί δεν είχαν χρήματα για αλλαγή.

Εποχή νέας τεχνολογίας..

Η άλλος παράγοντας είναι οι αλλαγές στην τεχνολογία: σε έναν κόσμο με υπολογιστές laptop, tablet και smartphones – όλα παίζουν πλέον βίντεο, καταλαβαίνετε πως το διαθέσιμο εισόδημα ‘σπάει’. Ειδικά οι νεαρότεροι καταναλωτές σύμφωνα με τη Nielsen φαίνεται να μην πληρώνουν για τηλεοπτικό περιεχόμενο αλλά για περιεχόμενο από το Internet.

ΦΥΣΙΚΑ τέτοια στοιχεία δεν δείχνουν πως είμαστε στο σημείο που η ταπεινή τηλεόραση θα εξαφανιστεί, απλά υπάρχει μια… στάση αναμονής για την ανάκαμψη της οικονομίας…
http://www.gadgetfreak.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+