"Ακόμα και επί χούντας "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" φωνάζατε το 1974..Και το ξεχάσατε τώρα"

Η Ένωση Γονέων του πρώην δήμου Πεύκης, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δ.Σ, ασκούν σκληρή κριτική... στο υπουργείο Παιδείας και ιδιαίτερα στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, γιατί, παρά τις υποσχέσεις της, θα παιδιά, στην έναρξη της σχολικής περιόδου δεν θα έχουν βιβλία.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ 

Πεύκη 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εν μέσω του θέρους και πριν καλά –καλά τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές (όσων κατάφεραν και πήγαν) η κ. Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ ,ότι τα βιβλία των Δημοτικών –Γυμνασίων και Λυκείων δεν θα είναι έτοιμα , ώστε να δοθούν στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Λογικό από μία άποψη ,αφού η κυβέρνηση κατήργησε ουσιαστικά τον Ο.Ε.Δ.Β. Απαράδεκτο από την άλλη αφού δεν φρόντισε καταργώντας τον Ο.Ε.Δ.Β. για τον τρόπο που θα εκδίδονται τα βιβλία. Με περίσσια περηφάνια στήθηκε στα κανάλια και στα έδρανα της βουλής και δήλωνε ότι οι μαθητές αντί για βιβλία θα πάρουν ένα DVD που θα περιέχει τα βιβλία και φωτοτυπίες που θα τους δίνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές . Διέψευσε τις δηλώσεις που είχε κάνει η ίδια και οι συνεργάτες της ,πριν λίγους μήνες ,ότι τα βιβλία θα είναι στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με φτηνές δικαιολογίες προσπάθησε και προσπαθεί να μας πείσει ότι φταίει το ελεγκτικό συνέδριο και όχι η μεθοδευμένη καθυστέρηση , ώστε οι γονείς να αγοράσουν τα βιβλία. Ένας νέος τρόπος κατάργησης της ΔΩΡΕΑΝ παιδείας.

Υποχρέωση του κράτους διαχρονικά ακόμα και επί χούντας. «ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»φωνάζατε το 1974 και το ξεχάσατε τώρα αφού πετάξατε το τζάκετ και τα τζίν παντελόνια και φορέσατε κουστούμια και ταγέρ.

Η Ένωση Γονέων Πεύκης Αττικής σεβόμενοι τον κόπο των παιδιών μας και τον μόχθο των εκπαιδευτικών μας , καταγγέλλουμε την στάση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων και ιδιαίτερα την κ. Υπουργό για τον εμπαιγμό των μαθητών όλης της χώρας.

ΡΩΤΑΜΕ:

1.- Ποιος θα πληρώσει τις φωτοτυπίες και τα DVD; Οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές, οι γονείς;
2.-Ποιο το κόστος του DVD και ποιοι υμέτεροι εκδοτικοί οίκοι θα το καρπωθούν;
3. Πού θα διαβάσουν το DVD οι μαθητές απομακρυσμένων χωριών που δεν υπάρχει υπολογιστής; Οι πολύτεκνες οικογένειες πόσους υπολογιστές πρέπει να έχουν;
4.-Πώς θέλετε να πιστέψουμε αυτές τις δικαιολογίες, όταν από την περασμένη άνοιξη έβγαιναν κάποιοι και έλεγαν, ότι πρέπει να μαζευτούν τα βιβλία που έχουν οι μαθητές στα χέρια τους, τάχα μου για ανακύκλωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1.-Να ζητηθούν λόγοι ποινικοί και πειθαρχικοί, όχι μόνο από το ελεγκτικό συνέδριο αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, όσο ψηλά και αν βρίσκεται αυτός.
2.-Να έρθουν τα βιβλία το ταχύτερο δυνατόν στα χέρια των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
3.-Να αυξηθούν άμεσα τα κονδύλια για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ.
4.- Να παραιτηθεί, αν υπάρχει ευθιξία η κ. Υπουργός και όλο το επιτελείο της καθ΄ότι απέτυχαν σε ένα από τα πιο βασικά ζητήματα του υπουργείου.

Αγαπητοί γονείς αφού σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά …..σάς καλούμε σε εγρήγορση για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταργήσουν την δωρεάν Παιδεία και να δώσουμε στα παιδιά μας , το αγαθό αυτό που εμείς είχαμε , σε πολύ πιο δύσκολες οικονομικές καταστάσεις,

Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Γιαννουλόπουλος 

Ο Γ. Γραμματέας

Διονύσιος Μανιάτης

www.thessi.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+