Κι όμως έκλεισε τα ...121 χρόνια της

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά πιστέψτε με είναι αλήθεια, εξάλλου πότε σας είπα... εγώ ψέμετα για να σας πω και τώρα?Ποτέ. Anyway, η ιστορία έχει να κάνει με την Βραζιλιάνα ιθαγενή της φυλής του Αμαζονίου, Kaxinawa, Maria Lucimar Pereira,η οποία το Σάββαο γιόρτασε τα 121α γενέθλιά της! Λέγεται ότι είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο- και όχι άδικα- και μάλιστα έχει πιστοποιητικό γέννεσης του 1890.

Στο βιβλίο Guinness ωστόσο δεν είναι καταγεγραμμένη. Αντ' αυτής ως γηραιότερη αναφέρεται η αμερικανιδα Besse Cooper, που ειναι μόλις (?) 115 χρονών.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα.... πώς κατάφερε η 121χρονη να ξεγελάσει τον χρόνο? Όπως αναφέρει η ίδια προτιμούσε έναν ηγυεινό τρόπο ζωής με τακτά γεύματα τα οποία περιείχαν ψητό κρέας, ψάρι, χυλό μπανάνας, ρίζες του φυτού μανιόκας και... κυρίως κρέαςμαϊμού. Και όλα αυτά χωρίς αλάτι και ζάχαρη.

Το ιδιαίτερο βέβαια στη Βραζιλία είναι ότι όσοι ηλικιωμένοι έχουν ξεπεράσει τα 110 χρόνια, υποχρεούνται να παρουσιαστούν τις τοπικές αρχές για να αποδείξουν το αυτονόητο....ότι δηλαδή ζουν. Τα συμπεράσματα δικά σας...

www.mychannel.gr



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+