To Avatar 2 αλλάζει τα δεδομένα στον κινηματογράφο

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Κάμερον προχώρησε σε μια αποκάλυψη η οποία όπως φαίνεται θα αλλάξει... τον τρόπο που γυρίζονται μέχρι σήμερα οι ταινίες.

Από την δεκαετία του 1920 αλλά και ως σήμερα ο οι ταινίες γυρίζονται στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το νέο Avatar λοιπόν θα αλλάξει αυτό τον ρυθμό, για την ακρίβεια θα τον διπλασιάσει. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη αυτή η κίνηση θα προσφέρει πιο φωτεινή εικόνα για τις 3D ταινίες καθώς θα εξαλειφθούν τα μαύρα σημεία που παρατηρούνται μέσα από τα ειδικά γυαλιά.
Αν η παραπάνω κίνηση υιοθετηθεί και από τα υπόλοιπα στούντιο είναι σίγουρο πως θα βελτιωθεί κατά πολύ η ποιότητα των 3D αλλά και τον 2D ταινιών. Σκεφτείτε πως τέτοια αλλαγή έχει να γίνει εδώ και περίπου 90 χρόνια οπότε μάλλον ήταν καιρός!

Το Avatar 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014 ενώ πέρα από τη νέα τεχνολογία που θα εισάγει θα έχει να υποστηρίξει και ένα μεγάλο όνομα, αυτό της πρώτης ταινίας. Μην ξεχνάς πως το πρώτο μέρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα μπλοκμπάστερ αφού κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια.

Τα γυρίσματα δε θα γίνουν σε κάποιο δάσος όπως ήταν αναμενόμενο αλλά στον βυθό. Είναι γνωστό πως ο σκηνοθέτης, έχοντας γυρίσει μεταξύ άλλον και τον Τιτανικό, είναι λάτρης της θάλασσας και γενικότερα του υγρού στοιχείου. Δεν έχουμε παρά να αναμένουμε λοιπόν.

http://www.larisaout.gr

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+