Τα stage κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Σε αναμονή της απόφασης του αρείου πάγου και περιμένοντας με αγωνία την έκβαση της, αρκετοί συνάδελφοι εργαζόμενοι...
έχουν προσφύγη στα δικαστήρια και έχουν κάνει αγωγές για μονιμοποίηση, μερικοί εξ αυτών έχουν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των φορέων τους και μερικοί εξ αυτών έχουν κερδίσει τα προσωρινά αλλά και τα οριστικά ασφαλιστικά και επέστρεψαν στην εργασία τους με το ίδιο καθεστώς stage(αμοιβή,συνθήκες εργασίας).
Με την προσφυγή στα δικαστήρια, διεκδικούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, την καταβολή των ενσήμων, για όσο χρόνο απασχολήθηκαμε στα προγράμματα, την καταβολή της διαφοράς των δεδουλευμένων έναντι των μόνιμων υπαλλήλων και μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογη υπόθεση stage έχει απασχολήσει την επικαιρότητα. Ηταν το 2005 όταν η ολομέλεια του ΑΣΕΠ αποφάνθηκε ότι οι 3.300 σχολικοί φύλακες που προσελήφθηκαν το 1999 και το 2000, μέσω stage του ΟΑΕΔ, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι έκρινε ότι έπρεπε να μονιμοποιηθούν. «Εν ουδεμία περίπτωση είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση (σ.σ.: των σχολικών φυλάκων) είχε σκοπό μόνον την επαγγελματική κατάρτιση, τη μαθητεία, την ένταξη ή την επανεκπαίδευση...» αναφέρεται στην απόφαση του ΑΣΕΠ.
Ηταν το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μονιμοποιησε σε ενα βράδυ τους συμβασιούχος στην Βουλή με μια ημέρα προυπηρεσία.
Ητανε το 1999-2000 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μονιμοποίησε 2.500 stage με 16 μήνες προυπηρεσία.
Εμείς εργαστήκαμε απο το 2000 εως και 2011 πολυ από εμάς, χωρίς να μας αναγνωριστεί η προυπηρεσία, με ψίχουλα και χωρίς ένσημα, με σκληρή δουλειά, βγάζοντας όλη την δουλειά, οργανώνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες (αρχείο,αποθήκη,καθαριότητα). Φτύσαμε Αίμα κυριολεκτικά για να δουλέψει το δημόσιο. Αλλά σε μια νύχτα μας πετάξανε στο δρόμο σαν σκουπίδια, σαν αχρηστά όργανα για να ικανοποιήσουν τις πολιτικές τους ορέξεις.
Για αυτό η απόφαση του αρείου παγου, θα παίξει καθοριστικό ρόλο σχετικά με το μέλλον μας και για το μέλλον της κοινωνίας μας. Κυρίως επείδη με την απόφαση θα κριθεί τελικά τι εκμεταλλεύση υπήρχε τόσα χρόνια και πόσοι εκμετάλλευση θα υπήρξει στο μέλλον για τους συμβασιούχους. Ήρθε πιστεύω η ώρα της δικαιοσύνης να αντιδράσει ενάντια στο πολιτικό σύστημα και να δικαιώσει όλους αυτούς τους εργαζόμενους που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιτέλους κοιτάξτε μας στα μάτια και αποφασίστε σωστά για το μέλλον των εργαζόμενων που δώσανε την ψυχή τους και την δύναμη τους για την εργασία που κάνανε τόσα χρόνια.
Όλοι εργαζόμενοι είμαστε ενωμένοι για να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας που μας στερίζανε τόσα χρόνια οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση σας.

http://stageedimotomea.blogspot.com/

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+