Λουκέτο σε διαδικτυακές εταιρίες poker στις ΗΠΑ

Κατηγορίες για τραπεζική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παράνομο στοιχηματισμό...
εξήγγειλαν οι ομοσπονδιακές αρχές της Νέας Υόρκης κατά των ιδρυτών αλλά και των εμφανιζόμενων ως υπευθύνων των τριών μεγαλύτερων διαδικτυακών εταιρειών πόκερ, δηλαδή των εταιρειών PokerStars, Full Tilt Poker και Absolute Poker.

Συνολικά 11 άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ενώ ήδη οι αρχές έχουν μπλοκάρει πάνω από 75 τραπεζικούς λογαριασμούς κι έχουν κατασχέσει και «κατεβάσει» 5 internet domain ονόματα που χρησιμοποιούνταν για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 2 από τους κατηγορούμενους έχουν ήδη συλληφθεί στις Πολιτείες της Γιούτα και της Νεβάδα.

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές «ψάχνουν» τις κινήσεις των λογαριασμών για να εξακριβώσουν την προέλευση αλλά και τον τελικό … προορισμό κεφαλαίων άνω των 3 δις δολαρίων που έχουν διακινηθεί (μέσω πονταρισμάτων, αλλά και απόδοσης κερδών) από τα sites των συγκεκριμένων εταιρειών.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα συμβεί με τους λογαριασμούς των ενεργών παικτών/χρηστών των συγκεκριμένων sites, πρόβλημα που ίσως και να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο υπολογίζουν οι αρχές μιας και σύμφωνα με τα τελευταία (περυσινά) στοιχεία πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί και τουλάχιστον άλλοι τόσοι διεθνώς έχουν ή είχαν στο παρελθόν «λογαριασμό» σε κάποια από τις 3 συγκεκριμένες εταιρείες … 

PROTO THEMA

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

+